CURRENT AFFAIRS

0
20

Current Affairs Questions 2021   

Q1 : Recently, which person of Indian origin has been appointed as the Director General of the Department of Commerce in America?

(A) Chandan Tendulkar

(B) Rajan Dhawan

(C) Arun Venkataraman

(D) Sushil Nagar

Q2 : Recently, Mohali Hockey Stadium has been renamed after whom?

(A) Major Dhyan Chand

(B) Balbir Singh Sr.

(C) Ajit Pal Singh

(D) K.D. Lion

Q3 : Recently, India’s first consulate has been opened in Addu, the city of which country?

(A) Maldives

(B) Sri Lanka

(C) Nepal

(D) Bhutan

Q4 : Who has recently become the new Director of Central Bureau of Investigation (CBI)?

(A) Rajesh Chandra

(B) Mahesh Tomar

(C) Suresh Yadav

(D) Subodh Jaiswal

Q5 : When is ‘Commonwealth Day’ celebrated in India every year?

(A) 21 May

(B) 22 May

(C) 24 May

(D) 25 May

Q6 : The state launched the ‘HIT Covid App’ to ensure regular monitoring, tracking of home isolated patients?

(A) Madhya Pradesh

(B) Bihar

(C) Meghalaya

(D) Maharashtra

Q7 : The man,who has won the Betfred British Masters Title 2021?

(A) Richard Bland

(B) Shubhendu Sharma

(C) Andre Zeverev

(D) Croat Niklus

Q8 : Recently, which team has won the title of La Liga title (2020-21)?

(A) FC Barcelona

(B) Atlético Madrid

(C) Villarreal FC

(D) Real Socied

Q9 : Recently, the famous personality ‘Sunderlal Bahuguna’ has passed away, was he?

(A) Environmentalist

(B) Scientist

(C) Mathematicians

(D) singer

Q10 : When is ‘International Biodiversity Day’ celebrated every year?

(A) 21 May

(B) 22 May

(C) 24 May

(D) 25 May

Q11 : Recently, who has become the first Indian doctor to receive the highest honor from ASGE?

(A) S. Vijaypal

(B) RP Verma

(C) D. Nageswara Reddy

(D) T Gunaraj Sinha

Q12 : When is ‘World Thyroid Day’ celebrated every year?

(A) 23 May

(B) 25 May

(C) 26 May

(D) 21 May

Q13 : Recently, who has been appointed as the new head of ‘Mossad’, the intelligence agency of Israel?

(A) Rory Gulf

(B) David Barnia

(C) Eton Josberg

(D) Pite Hunzos

Q14 : Recently, who has become the president of Indian-origin student Oxford Students’ Union?

(A) Jamie Desai

(B) Rashmi Jain

(C) Riya Singh

(D) Anvi Bhutani

Q15 : Recently, who has won the Monaco Grand Prix -2021 Race?

(A) Max Verstappen

(B) Lewis Hamilton

(C) Charles Lakalark

(D) Lando Nouris

Q16 : The Johnson and Johnson has partnered with which Indian pharma company for manufacturing its COVID-19 vaccine?

(A) Serum Institute

(B) Biological E

(C) Zydus Cadila

(D) Bharat Biotech

Q17 : Which state government has recently launched ‘Mukhyamantri Vatsalya Yojana’ for children orphaned by Covid-19?

(A) Uttar Pradesh

(B) Madhya Pradesh

(C) Uttarakhand

(D) Rajasthan

Q18 : When is ‘World Turtle Day’ celebrated every year?

(A) 20 May

(B) 23 May

(C) 24 May

(D) 25 May

Q19 : Recently, which team has won the Women’s Champions League-2021 Trophy?

(A) Barcelona

(B) Chelsea

(C) Leon

(D) Rojngaard

Q20 : Recently, Pinarayi Vijayan became the Chief Minister of which state for the second time?

(A) Karnataka

(B) Kerala

(C) Jharkhand

(D) Chhattisgarh

ANSWERS

1.C

2.B

3.A

4.D

5.C

6.B

7.A

8.B

9.A

10.B

11.C

12.B

13.B

14.D

15.A

16.B

17.C

18.B

19.A

20.B