CURRENT AFFAIRS

0
97

Current Affairs Questions 2021

Q1 : Which ordinance has been approved by the Madhya Pradesh cabinet against Love Jihad?

(A) Religious freedom ordinance

(B) Religious conversion ordinance

(C) Religious affiliation ordinance

(D) Ordinance of religion

Q2 : What level of protection has the government provided to Sunil Mandal, who joined BJP from TMC?

(A) Z plus

(B) A plus

(C) Y Plus

(D) B plus

Q3 : Gujarat BJP MP resigned from party membership What is his name?

(A) Mansukh Basava

(B) Ranveer Singh

(C) Hemant Pandey

(D) Dharmendra Chaddha

Q4 : Which cricketer became the third New Zealand bowler to take 300 wickets in international Test cricket?

(A) Aden Hazard

(B) Cristiano Ronaldo

(C) Team Southey

(D) Robert Lewandowski

Q5 : Which state government has announced to provide free wifi to the farmers agitating on the Indus border?

(A) Delhi

(B) Punjab

(C) Uttar Pradesh

(D) Haryana

Q6 : Recently, famous poetess of which language ‘Sugathakumari’ has passed away?

(A) Malayalam

(B) Punjabi

(C) Marathi

(D) Hindi

Q7 : In which state, India’s first ‘Pollinator Park’ has been built recently?

(A) Himachal Pradesh

(B) Manipur

(C) Uttar Pradesh

(D) Uttarakhand

Q8 : Recently, who has become the youngest Mayor of India?

(A) Raveena Pal

(B) Arya Rajendran

(C) Monica Das

(D) Anjali Tripathi

Q9 : Recently, who has been awarded the ‘National Tansen Samman-2020’?

(A) Pt. Chandrabhan Rao

(B) Pt. Satish Vyas

(C) Pt. Madan Mohan Das

(D) Pt. Jagdish Rao

Q10 : World Minorities Day is observed on which of the following days?

(A) 10 January

(B) 12 March

(C) 18 December

(D) 25 July

Q11 : Which of the following veteran film actor has been awarded the Lifetime Achievement Award in New Jersey, USA?

(A) Ajay Devgn

(B) Salman Khan

(C) Dharmendra

(D) Harshvardhan Kapoor

Q12 : Which veteran Formula One player and seven-time champion was selected BBC’s best player of the year on 20 December?

(A) Nikki loda

(B) Lewis Hamilton

(C) Michael Schumacher

(D) Sabastian weetle

Q13 : How many hundred billion dollar corono virus pandemic aid package legislation has been passed by the US Parliament?

(A) Nine hundred billion dollars

(B) Five hundred billion dollars

(C) Seven hundred billion dollars

(D) Three hundred billion dollars

Q14 : Recently which country announced to honor Prime Minister of India Narendra Modi with ‘Legion of Merit’ award?

(A) America

(B) Nepal

(C) China

(D) Russia

Q15 : The Asian Development Bank (ADB) and the Government of India signed a $ 42 million project financing agreement for the development of basic projects in which state?

(A) Tripura

(B) Karnataka

(C) Uttar Pradesh

(D) Rajasthan

Q16 : Recently which state government has launched a special campaign ‘Varasat’ to prevent property and land disputes in rural areas?

(A) Bihar

(B) Tamil Nadu

(C) Delhi

(D) Uttar Pradesh

Q17 : Which of the following country has produced the world’s largest radio telescope?

(A) China

(B) India

(C) Russia

(D) Nepal

Q18 : IPS officer, ____________, has been appointed as the police chief of Puducherry.

(A) Suman Bala Sahu

(B) Manoj Malaviya

(C) Adhir Sharma

(D) Ranveer Singh Krishna

Q19 : _____________ has assumed charge of DGP of Andaman and Nicobar.

(A) Debashish Roy

(B) Harman Preet Singh

(C) Satyendra Garg

(D) Vijay Rawat

Q20 : Which of the following bank has recently signed a memorandum of understanding (MoU) with the Indian Navy and the Indian Coast Guard under which the bank will provide facilities as well as customized services to the account holders?

(A) Union Bank of India

(B) Canara Bank

(C) Punjab National Bank

(D) Bank of Baroda

Q21 : Which bank has launched an online portal called ‘Infinite India’ for foreign companies. Which will allow them to expand their business in India?

(A) Axis Bank

(B) Kotak Mahindra Bank

(C) HDFC Bank

(D) ICICI Bank

ANSWERS

  1. A
  2. C
  3. A
  4. C
  5. A
  6. A
  7. D
  8. B
  9. B
  10. C
  11. C
  12. B
  13. A
  14. A
  15. A
  16. D
  17. A
  18. D
  19. C
  20. D
  21. D