CURRENT AFFAIRS QUIZ

0
24

CURRENT AFFAIRS QUIZ

 

  1. Who among the following has been appointed as the new President of Peru?

 

(A) Walter Roger Martoz Ruiz

(B) Maria Antoinetta Alva

(C) Victor Jamora

(D) Pedro Castillo

 

  1. Which state has become the first state in India to issue educational documents using Blockchain technology?

 

(A) Rajasthan

(B) Punjab

(C) Manipur

(D) Maharashtra

 

  1. Recently, the government of which state has announced to make ‘disaster management’ a compulsory subject in the field of education?

 

(A) Odisha

(B) Meghalaya

(C) Assam

(D) Bihar

 

  1. Recently, which country’s player ‘Yang Qian’ has won the first gold medal of Tokyo Olympics?

 

(A) China

(B) Singapore

(C) Russia

(D) Taiwan

 

  1. When is ‘Kargil Vijay Diwas’ celebrated every year across India?

 

(A) 26 July

(B) 23 July

(C) 25 July

(D) 27 July

 

  1. Who has been given the AIFF Women’s Footballer of the Year 2020-21 award?

 

(A) Aditi Chauhan

(B) Bala Devi

(C) Ashlata Devi

(D) Sasmita Malik

 

  1. Recently, who has been appointed as the new Director General of the Bureau of Civil Aviation Security?

 

(A) Nasir Kamal

(B) Jaman Rao

(C) Ajay Shekhawat

(D) Rajesh Pandey

 

  1. Recently, ‘Najib Mikati’ has become the new Prime Minister of which country?

 

(A) Lebanon

(B) Thailand

(C) Tanzania

(D) Egypt

 

  1. Recently, the former player of India ‘Nandu Natekar’ related to which sport has passed away at the age of 88?

 

(A) Badminton

(B) Cricket

(C) Football

(D) Hockey

 

  1. Who has recently become the new commissioner of Delhi Police?

 

(A) Jagdish Mathur

(B) Nilesh Bindra

(C) Ajay Pathak

(D) Rakesh Asthana

  1. Who has recently become the new Chief Minister of Karnataka?

 

(A) KG Boppai

(B) KB Koliwad

(C) Basavaraj Bommai

(D) BC Nages

 

  1. Who among the following has been appointed as the new Ambassador of China to the US?

 

(A) qin gang

(B) Ali Gaming

(C) hao yankee

(D) nong rong

 

  1. International Tiger Day is celebrated on which of the following days?

 

(A) January 10

(B) 12 April

(C) 25 August

(D) 29 July

 

  1. World Hepatitis Day is observed on which of the following day?

 

(A) 28 July

(B) January 10

(C) 12 April

(D) 21 October

 

  1. Recently which young player from Delhi has won the National Women’s Online Chess title?

 

(A) Komal Aggarwal

(B) Vantika Agarwal

(C) Sonam Agnihotri

(D) Priyanka Sachdeva

 

  1. Which senior IPS officer of Gujarat cadre has been made the new commissioner of Delhi Police?

 

(A) Manu Maharaj

(B) Chandra Bhushan Singh

(C) Rakesh Asthana

(D) Arvind Kumar Chauhan

 

  1. In which state, UNESCO has included the Harappan era metropolis Dholavira in the World Heritage List?

 

(A) Bihar

(B) Punjab

(C) Tamil Nadu

(D) Gujarat

 

  1. World Nature Conservation Day is celebrated on which of the following days?

 

(A) January 10

(B) 12 March

(C) 28 July

(D) April 20

 

  1.  The International Monetary Fund (IMF) has projected the country’s GDP growth rate to be at which of the following percentage for the financial year 2021-2022?

 

(A) 8.5 percent

(B) 9.5 percent

(C) 7.5 percent

(D) 6.5 percent

 

  1. Indian Oil Corporation (IOC) will set up the country’s first green hydrogen plant at which of the following places?

 

(A) Patna

(B) Mathura

(C) Ranchi

(D) Lucknow

 

ANSWERS

  1. D
  2. D
  3. A
  4. A
  5. A
  6. B
  7. A
  8. A
  9. A
  10. D
  11. C
  12. A
  13. D
  14. A
  15. B
  16. C
  17. D
  18. C
  19. B
  20. B