CURRENT AFFAIRS QUIZ – 12/01/2017

0
148

 

1.Where was the All India Conference of Waqf Boards organized?
A.Karnataka
B.New Delhi
C.Maharshtra
D.Odisha

Answer  – B.New Delhi

2.The 7-day International Kite Festival has been organized in which Indian state from January 8, 2017?
A.Haryana
B.Bihar
C.Gujarat
D.Uttar Pradesh

Answer C.Gujarat

3.Which state has launched first of its kind 24 X 7 call-center facility for the forest department of the state?
A.Maharashtra
B.Tamil Nadu
C.Kerala
D.West Bengal

Answer A.Maharashtra

4.China is to set up world’s highest altitude telescopes in which of the given region?
A.Guangxi.
B.Inner Mongolia.
C.Tibet.
D.Xinjiang.

Answer –  C. Tibet.

5.Suvidha Prepaid Card service has been launched by which bank?
A.Vijaya Bank
B.Dena Bank
C.Canara Bank
D.UCO Bank

Answer –  D.UCO Bank

6.Who has been appointed as the brand ambassador for Asian Paints Ultima Protek on January 7, 2017?
A.Shah Rukh Khan
B.Saif Ali Khan
C.Ranbir Kapoor
D.Amitabh Bacchan

Answer –  C.Ranbir Kapoor

7.The Aurobindo Pharma has signed a deal to acquire the Portugal’s Generis for what amount?
A.100 million euros
B.135 million euros
C.250 million euros
D.175 million euros

Answer – B.135 million euros

8.Mario Soares who died on January 7 at the age of 92 had served as the Prime Minister as well as the President of which country?
A.Portugal
B.Spain
C.Morocco
D.France

Answer – A.Portugal

9.Who has been appointed as the head of the Islamic Military Alliance to Fight Terrorism (IMAFT)? 
A.General Qamar Javed Bajwa
B.General Zubair Mahmood Hayat
C.General Raheel Sharif
D.General Rashad Mahmood

Answer – C.General Raheel Sharif

10.Which High Court has approved the merger of two subsidiaries of PVR Ltd- PVR Leisure and Lettuce effective from April 1, 2015?
A.Mumbai High Court
B.Kolkata High Court
C.Allahabad High Court
D.Delhi High Court

Answer – D.Delhi High Court

11.Name the winner of the Under-19 British Junior Open 2017 ?
A.Mahesh Mangaonkar
B.Velavan Senthilkumar
C.Saurav Ghosal
D.Safeer Ullah Khan

Answer – B.Velavan Senthilkumar 

12.Saral Deb who passed away recently at the age of 82 was the former minister of which Indian state?
A.West Bengal
B.Arunachal Pradesh
C.Goa
D.Assam

Answer – A.West Bengal

13.Who has been named as the international event ambassador for the Standard Chartered Mumbai Marathon 2017?
A.Nigel Amos
B.Wilfred Bungei
C.David Rudisha
D.Nadezhda Olizarenko

Answer –  C.David Rudisha 

14.Justice C. G. Weeramantry who died on January 5 at 90 was an eminent lawyer serving which country?
A.Bhutan
B.Nepal
C.Bangladesh
D.Sri Lanka

Answer –  D.Sri lanka

15.What was the theme of the 14th Pravasi Bhartiya Divas (PBD) Convention 2017?
A.Connecting For a Shared Future
B.Know India, Understand India
C.Engaging Diaspora: Connecting Across Generations
D.Redefining Engagement with the Indian Diaspora

Answer  –  D.Redefining Engagement with the Indian Diaspora

16.Where is the World’s Largest Street Light Replacement Programme been launched by the Power Ministry? 
A.Uttar Pradesh
B.Haryana
C.New Delhi
D.Chandigarh

Answer  –  C.New Delhi

17.Who has been named for the Life Time Achievement award at the 9th Jaipur International Film Festival?
A.Narges Abyar
B.Ramesh Prasad
C.Sadegh Daghighi
D.Abbas Rafei

Answer  – B.Ramesh Prasad

18.In which city of Andhra Pradesh was the first Digi Dham Mela of the state organized? 
A.Vijaywada
B.Tirupati
C.Nellore
D.Amaravati

Answer  –  A.Vijaywada

19.In which district of Andhra Pradesh is the new campus for the National Disaster Response Force’s (NDRFs) 10th Battalion being built?
A.Guntur
B.Vizianagaram
C.Krishna
D.Visakhapatnam  

 Answer  –  C.Krishna

20.Which state has recently launched its own e-wallet Tokapoisa.in to enable the residents perform digital transaction?
A.Arunachal Pradesh
B.West Bengal
C.Sikkim
D.Assam

Answer  –  D.Assam