CURRENT AFFAIRS QUIZ

0
67

CURRENT AFFAIRS QUIZ

  1. Who has recently become the new Managing Director & Group CEO of rating agency ICRA?

(A) Arvind Goswami

(B) Rampal Sinha

(C) Tarachand Verma

(D) Ramnath Krishnan

 

  1. Sports brand Adidas has recently appointed whom as its global brand ambassador?

(A) Avni Lekhara

(B) PV Sindhu

(C) Deepika Padukone

(D) Sunny Leone

 

  1. Recently, the government of which state has started a scheme called “Mukhyamantri Ration Aapke Dwar” for the tribal people?

(A) Madhya Pradesh

(B) Uttar Pradesh

(C) Gujarat

(D) Delhi

 

  1. Anita Anand of Indian origin has become the new Defense Minister of which of the following country?

(A) Canada

(B) Nepal

(C) China

(D) Pakistan

 

  1. The National Green Tribunal (NGT) has imposed a fine of Rs.

(A) two crore rupees

(B) one crore rupees

(C) three crore rupees

(D) four crore rupees

 

  1. Recently, ‘Shavkat Mirziyoyev’ has become the President of which country again?

(A) Tarkmenistan

(B) Uzbekistan

(C) Kazakhstan

(D) Tajikistan

 

  1. Recently, who has been appointed as the next MD & CEO of J&K Bank?

(A) Mukesh Chawla

(B) Harmandeep Singh

(C) Virat Choksi

(D) Baldev Prakash

 

  1. Recently, which Indian-origin woman has become the new Defense Minister of Canada?

(A) Seema Rao

(B) Anjum Khanna

(C) Anita Anand

(D) Deepti Pandey

 

  1. Recently, Lucknow and Ahmedabad have become two new teams of IPL, now there will be total teams in IPL?

(A) 8

(B) 10

(C) 12

(D) 11

 

  1. Recently, the famous personality ‘Meenu Mumtaz’ has passed away at the age of 79, she was?

(A) actress

(B) writer

(C) Journalist

(D) Neurologist

 

  1. India’s first state government-owned wildlife DNA testing analysis laboratory has been inaugurated in ________.

(A) Bhopal

(B) Madurai

(C) Coimbatore

(D) Nagpur

 

  1. Which player has won the 2021 Denmark Open men’s singles badminton championship?

(A) Kento Momota

(B) Victor Axelsen

(C) Chen Long

(D) Anders Antonsen

 

  1. ________ and _________ are the two new teams that will be part of the Indian Premier League (IPL) from 2022.

(A) Dehradun and Patna

(B) Ahmedabad and Lucknow

(C) Jaipur and Surat

(D) Bhopal and Pune

  1. Which of the following bank has surpassed the market capitalization of Hindustan Unilever to become the fifth-largest company by market capitalization?

(A) ICICI Bank

(B) HDFC Bank

(C) Yes Bank

(D) Axis Bank

 

  1. Who among the following has won the women’s singles title in badminton at the Denmark Open 2021?

(A) Sophia Kenin

(B) Victoria Azarenka

(C) Nozomi Okuhara

(D) Akane Yamaguchi

 

  1. Who among the following has been roped in as the global brand ambassador for Adidas Women’s Sportswear?

(A) Anushka Sharma

(B) Alia Bhatt

(C) Deepika Padukone

(D) Kangana Ranaut

 

  1. What is the rank of the Indian football team in the latest FIFA rankings for 2021?

(A) 102

(B) 104

(C) 106

(D) 108

 

  1. The year 2021 is how many years since the establishment of the United Nations Charter?

(A) 76

(B) 79

(C) 72

(D) 70

 

  1. India has collaborated with which countries to launch the Infrastructure for the Resilient Island States (IRIS) initiative on the sidelines of the Conference of the Parties (COP26)?

(A) United Kingdom and Japan

(B) Australia, Japan and United Kingdom

(C) Japan and Australia

(D) Australia and United Kingdom

 

  1. Name the Indian scientist who has been selected for the 2022 Joseph A Cushman Prize.

(A) Rajiv Nigam

(B) Sunil Pali

(C) Kunal Kamra

(D) Dhruv Bhushan


ANSWERS

  1. D
  2. C
  3. A
  4. A
  5. B
  6. B
  7. D
  8. C
  1. B
  2. A
  3. D
  4. B
  5. B
  6. A
  7. D
  1. C
  2. A
  3. D
  4. A