CURRENT AFFAIRS QUIZ – 15/01/2017

0
161

CURRENT AFFAIRS QUIZ

 

1.Who has been sworn in as the President of Nicaragua on January 10, 2017?
A.Trey Parker
B.Daniel Ortega
C.Danny Faure
D.Luis Guillermo Solís

Answer  – B.Daniel Ortega 

2.Who has been appointed as the new High Commissioner of India to the Republic of Seychelles on January 10, 2017?
A.Ausaf Sayeed
B.Mamta Rohit
C.S.S. Sundram
D.Sankara Subbu

Answer  – A.Dr. Ausaf Sayeed 

3.Who has been appointed the President of BMW for India Operations with effect from March 1, 2017?
A.Atul Chopra
B.Guenter Butschek
C.Dieter Zetsche
D.Vikram Pawah

Answer  –  D.Vikram Pawah 

4.BPO firm WNS Global Services has recently acquired US-based Denali Sourcing Services for what amount?
A.USD 47 million
B.USD 33 million
C.USD 40 million
D.USD 55 million

Answer  –  C. USD 40 million

5.Where was the three days International Conference & Exhibition on Reinforced Plastics (ICERP) organised on January 10, 2017?
A.Mumbai
B.New Delhi
C.Kurukshetra
D.Pune

Answer  – A.Mumbai

6.Which state has inked a pact with Ministry of Civil Aviation on January 11, 2017 under Regional Connectivity Scheme (RCS) to develop small airports and airstrips in the state?
A.Tamil Nadu
B.Telangana
C.Karnataka
D.Andhra Pradesh

Answer  –  B.Telengana

7.What is the revised GDP growth estimate for India by the World Bank for 2016-17 fiscal ending March 31, 2017?
A.7.4 Percent
B.6.8 Percent
C.7 Percent
D.7.5 Percent

Answer  – C.7 Percent

8.Which insurance company has launched a Trade Credit Insurance Policy on January 9, 2017 to safeguard the business against payment defaults?
A.HDFC ERGO General Insurance Company
B.Bajaj Allianz General Insurance.
C.Bharti AXA General Insurance.
D.ICICI Lombard

Answer  – A.HDFC ERGO

9.Which company has received the highest record breaking 8,088 US patent in the year 2016?
A.Samsung
B.Google
C.Microsoft
D.IBM

Answer  –  D.IBM

10.European IT firm Atos and NASSCOM Foundation has collaborated on January 11, 2017 to set up a National Digital Literacy Mission (NDLM) centers in which of the given state?
A.Maharastra
B.Gujarat
C.Punjab
D.Himachal Pradesh

Answer  – B.Gujarat

11.Who has been appointed as the CEO of Ola Fleet Technologies on January 11, 2017?
A.Shalabh Seth
B.Sanjay Kapoor
C.Travis Kalanick
D.Prashant Malhotra

Answer  – A.Shalabh Seth 

12.Name the American Jazz pop singer, well known for his album “The Lady Is a Tramp” who passed away on January 10, 2017 at the age of 90.
A.Stuff Smith
B.Ray Nance
C.Buddy Greco
D.Billy Eckstine

Answer  –  C.Buddy Greco 

13.Who is the author of the new cyber vocabulary book Cyber Pathshala that was relased by the HRD Minister Prakash Javadekar on January 10, 2017?
A.Amitabh Sinha
B.Ravikant Garg
C.Amit Shah
D.Tarun Vijay

Answer  – D.Tarun Vijay

14.Who has been appointed as the director of West Indies Cricket on January 10, 2017?
A.Johnson Charles
B.Jimmy Adams
C.Chris Gayle
D.Jason Holder

Answer  –  B.Jimmy Adams 

15.Based on a study which vestigial organ in the human body has been found to have important biological role in the functioning of the immune system?
A.Human Appendix
B.Wisdom Teeth
C.Body Hair
D.Erector Pili

Answer  –  A.Human Appendix

16.The capital city of  Nicaragua is ________________
A.Managua
B.Honduras
C.Leon
D.Granada

Answer – A.Managua

17.When is the National Youth Day observed?
A.January 12
B.January 13
C.January 11
D.January 10

Answer  – D.January 12

18.What is the theme of National Youth Festival 2017?
A.Digital You Digital India
B.Youth for Digital India
C.Digitization for Welfare
D.Youth to Digitize India

Answer  – B.Youth for Digital India

19.Name the former whole time director of MRF who died at the age of 104 on January 11, 2017.
A.KM Philip
B.David Novak
C.Reckitt Benckiser
D.Charles M. Vance

Answer  –  A.KM Philip

20.Who has won the 3rd Kolkata Open National Invitation Snooker Championship 2017?
A.Geet Sethi
B.Aditya Mehta
C.Pankaj Advani
D.chitra Magimairaj

Answer  – C.Pankaj Advani