CURRENT AFFAIRS QUIZ

0
17

CURRENT AFFAIRS QUIZ

 

  1. Telangana Congress secretary has resigned his post, what is his name?

(A) Kaushik Reddy

(B) Mehak Khatri

(C) Chetan Chauhan

(D) Jaswant Singh

  1. Which actor and popular mimicry artist has passed away at the age of 68?

A) Mehak Khatri

(B) Madhav Moghe

(C) Chetan Chauhan

(D) Jaswant Singh

  1. Which state of India has joined the railway map?

(A) Rajasthan

(B) Punjab

(C) Madhya Pradesh

(D) Manipu

  1. Who has won the title of Wimbledon 2021?

(A) Mehak Khatri

(B) Novak Djokovic

(C) Chetan Chauhan

(D) Jaswant Singh

  1. Who has won the Euro Cup 2020 title by defeating England?

(A) Iraq

(B) Iran

(C) India

(D) Italy

  1. Which star tennis player has pulled out of Tokyo Olympics due to knee injury?

(A) Mehak Khatri

(B) Chetan Chauhan

(C) Jaswant Singh

(D) Roger Federer

  1. According to a UN report, how much population in the world has been malnourished in the year 2020?

(A) 10 percent

(B) 15 percent

(C) 25 percent

(D) 30 percent

  1. Which digital payments company has got shareholders’ approval for Rs 16,600 crore IPO? This will be the biggest IPO in the country.

(A) phonepe

(B) google pay

(C) Paytm

(D) bhim pe

  1. At which place the National Dolphin Research Center will be set up for the conservation of the endangered dolphins of the Ganges river?

(A) Patna (Bihar)

(B) Jaipur

(C) Kanpur

(D) Surat

  1. The head of Malankara Orthodox Syrian Church of India of Christianity in Kerala has passed away. What was his name?

(A) Mehak Khatri

(B) Chetan Chauhan

(C) Basilius Marthoma Paulos II

(D) Jaswant Singh

  1. Recently, the famous personality ‘Dilip Kumar’ has passed away, he was?

(A) poet

(B) actor

(C) Journalist

(D) Scientist

  1. The Country has recently launched a new satellite FY-3E for better weather forecasting?

(A) Japan

(B) Russia

(C) China

(D) America

  1. How many billion rupees has been fined by the antitrust watchdog of France on Alfavet’s Google in copyright case?

(A) 45 billion rupees

(B) 44 billion rupees

(C) Rs 46 billion

(D) Rs 47 billion

  1. In the latest rankings released by the ICC, which West Indies woman cricketer has overtaken Mithali Raj to become the first-ranked player of ODIs?

(A) Mehak Khatri

(B) Chetan Chauhan

(C) Jaswant Singh

(D) Stephanie Taylor

  1. “The Struggle Within: A Memoir of the Emergency”, a book written by which of the following?

(A) Jairam Ramesh

(B) Salman Rashid

(C) Arundhati Roy

(D) Ashok Chakraborty

 

Answer

  1. A
  2. B
  3. D
  4. B
  5. D
  6. D
  7. A
  8. C
  9. A

10.C

11.B

12.C

13.B

14.D

15.B