CURRENT AFFAIRS QUIZ

0
18

CURRENT AFFAIRS QUIZ

 

  1. Recently, at what age has India’s oldest student ‘Bhagirathi Amma’ passed away?

 

(A) 105 years

(B) 107 years

(C) 109 years

(D) 111 years 

  1. Recently, who has received the AIFF Men’s Footballer of the Year 2020-21 award?

 

(A) Sunil Chhetri

(B) Subrata Pal

(C) Sandesh Jhingan

(D) Udanta Singh 

 

  1. When is “World Brain Day” celebrated every year?

 

(A) 19th July

(B) 21st July

(C) 22nd July

(D) 23rd July

 

  1. Recently, who has become the new Prime Minister of Haiti?

 

(A) Ariel Henry

(B) David Pierre

(C) Tom Agg

(D) Eno Donald

 

  1. Who has recently become the new President of Peru?

 

(A) Alan Garcia

(B) Mercedes Terro

(C) Pedro Castillo

(D) Arberto Jocinda

 

  1. Recently, the Central Government has decided to set up India’s first “Indian Heritage Institute” in which city?

 

(A) Jhajjar

(B) Noida

(C) Shimla

(D) Agra

 

  1. Recently, which state has become the first state in India to issue educational documents using Blockchain technology?

 

(A) Rajasthan

(B) Punjab

(C) Manipur

(D) Maharashtra

 

  1. Recently, which former goalkeeper has been given the Mohun Bagan Ratna award posthumously?

 

(A) Chuni Goswami

(B) Manitombi Singh

(C) Shivaji Banerjee

(D) Ranjit Singh

 

  1. Google announced its second Google Cloud region at which of the following locations in India?

 

(A) Mumbai

(B) Bangalore

(C) Hyderabad

(D) Delhi

 

  1. According to the recent WWF-UNEP report, what percentage of India’s tigers are outside protected areas?

 

(A) 35%

(B) 30%

(C) 40%

(D) 45%

 

  1. Who among the following has written the book ‘The India Story’?

 

(A) Dr. Raghuram Rajan

(B) Dr. D. Subbarao

(C) Dr. Bimal Jalan

(D) Dr. Y. V. Reddy

 

  1. Which of the following state recently announced the launch of ‘One Block, One Product’ scheme in the state?

 

(A) Maharashtra

(B) Tamil Nadu

(C) Punjab

(D) Haryana

 

  1. Who among the following has been named by the Indian Olympic Association as the Press Attache of India’s Olympic contingent?

 

(A) Rajeev Mehta

(B) Narinder Batra

(C) BK Sinha

(D) HC Awasthi

 

  1. Who among the following has recently won the British Grand Prix 2021.

 

(A) Lewis Hamilton

(B) Charles Leclerc

(C) Valtteri Bottas

(D) L Norris

 

  1. ___________ won the Palme d’Or, the top Cannes award for his film Titan.

 

(A) Renate Reinsway

(B) Julia Ducornau

(C) Jodie Foster

(D) Juho Kuosmanen

 

  1. Which of the following Indian women players has reached the top of the ODI rankings in the latest rankings released by the ICC?

 

(A) Mithali Raj

(B) Shefali Verma

(C) Tammy Beaumont

(D) mig lanning

 

  1. Which country has recently removed the requirement of male guardian for women attending Haj?

 

(A) Iraq

(B) Iran

(C) Saudi Arab

(D) none of these

 

  1. The Asian Development Bank (ADB) has reduced India’s economic growth forecast for the current financial year from 11 percent to what percent?

 

(A) 9 percent

(B) 8 percent

(C) 10 percent

(D) 7 percent

  1. ‘Moon Landing Day’ is celebrated on which of the following day?

 

(A) 12 January

(B) 20 July

(C) 11 august

(D) March 10

 

  1. Which of the following city has been chosen by the International Olympic Committee (IOC) to host the Olympics to be held in the year 2032?

 

(A) Brisbane

(B) Delhi

(C) Tokyo

(D) Berlin


ANSWERS

  1.  B
  2. C
  3. C
  4. A
  5. C
  6. B
  7. D
  8. C
  9. D
  10. A
  11. C
  12. D
  13. C
  14. A
  15. B
  16. A
  17. C
  18. C
  19. B
  20. A