CURRENT AFFAIRS QUIZ ENGLISH

0
137

1.What is the name of the autobiography of famous Indian actor Rishi Kapoor?
A.Uncensored Rishi Kapoor: From Beginning to End
B.Rishi Kapoor: The Householder, the Star
C.Khullam Khulla: Rishi Kapoor Uncensored
D.Mera Naam Rishi Kapoor

Answer – C.Khullam Khulla: Rishi Kapoor Uncensored

 

2.The two-day annual Camel Festival was held in which state on January 14, 2017?
A.Gujarat
B.Assam
C.Haryana
D.Rajasthan

Answer – D.Rajasthan

 

3.Name the famous author and filmmaker known for 1971s famous The Exorcist died on January 12, 2017 at the age of 89.
A.Elvis Presley
B.William Peter Blatty
C.James Dean
D.Ernest Hemingway

Answer – B.William Peter Blatty

 

4.Which state has launched Digital Dakiya Scheme on January 14, 2017 to encourage digital literacy in the state?
A.Madhya Pradesh
B.Bihar
C.Himachal Pradesh
D.Arunachal Pradesh

Answer – A.Madhya Pradesh 

 

5.Who won the Mumbai Marathon 2017 in women’s category?
A.Jigmet Dolma
B.Chaltu Tafa
C.Tigist Girma
D.Bornes Kitur

Answer – D.Bornes Kitur 

 

6.Who headed the committee formed by the Ministry of Rural Development to study the Socio Economic and Caste Census (SECC) data that presented its report on January 13, 2017?
A.Shri Manoranjan Kumar
B.Rinku Murgai
C.Shri Sumit Bose
D.Shri Amarjeet Sinha

Answer – C.Shri Sumit Bose

 

7.What is the name of the mobile app that the Tamil Nadu Government has recently launched to provide information of famous destinations in the state. 
A.Pingala
B.Pranav
C.Pinakin
D.Pitambar
Answer: C.Pinakin

 

8.What is the name of the operation launched by the Border Security Force (BSF) on January 15, 2017 to maintain strict vigil at the international border of Rajasthan?
A.Operation Fog Vigil
B.Operation Sard Hawa
C.Operation Safety
D.Operation Sarhad Paar

Answer – B.Operation Sard Hawa

 

9.Who is the winner of the 14th Standard Chartered Mumbai Marathon in the men’s category?
A.Alphonce Simbu
B.Eliud Barbgetuny
C.T H Sanjith Luwang
DJoshua Kirkorir

Answer – A.Alphonce Simbu

 

10.Where was the 3rd National conference “Jal Manthan-III” on January 13, 2017 held?
A.New Delhi
B.Lucknow
C.Indore
D.Pune

Answer – A.New Delhi

 

11.According to a study done by researchers of Texas University, which Indian spice has been found to have the potential to be used as a Cancer Treatment Drug?
A.Coriander
B.Long Pepper
C.Mustard Seeds
D.Cumin Seeds

Answer – B.Long Pepper

 

12.In which city was the first ABU International Television Dance Festival (AIDF) organized on January 13, 2017?
A.Chennai
B.Mumbai
C.Hyderabad
D.Guwahati

Answer – C.Hyderabad

 

13.What is the name of the Android Mobile App launched by the Ministry of Commerce for Special Economic Zones (SEZs) on January 6, 2017?
A.SEZ India
B.Online SEZ
C.SEZ Info
D.SEZ Bharat

Answer – A.SEZ India

 

14.The Ministry of Agriculture has released a data that Rabi crops have been sown in around ________ lakh hectares as on January 13, 2014 when compared to 581.95 lakh hectare last year.
A.616.21
B.602.01
C.597.12
D.725.77

Answer – A.616.21 

 

15.The National Payments Corporation of India (NPCI) has declared to contribute how much amount as prize money for the NITI Aayog’s Lucky Draw Schemes? 
A.Rs. 47.77 crore
B.Rs. 11.02 crore
C.Rs. 67.01 crore
D.Rs 54.90 crore

Answer – D.Rs 54.90 crore

 

16.The United States has on January 13, 2017 lifted two decade economic embargo against which country?
A.Kenya
B.Libya
C.Egypt
D.Sudan

Answer – D.Sudan

 

17.The 62nd Filmfare Critics Award for Best Film was won by which film?
A.Udta Punjab
B.M.S. Dhoni: The Untold Story
C.Neerja
D.Pink

Answer – C.Neerja

 

18.How much percent has the SEBI lowered the brokers fees on January 14, 2017 to reduce the overall cost of transaction?
A.15 Percent
B.25 Percent
C.20 Percent
D.10 Percent

Answer – B.25 Percent

 

19.Who has won the best director award at the 62nd Filmfare Awards 2017?
A.Nitesh Tiwari
B.Abhishek Chaubey
C.Karan Johar
D.Shakun Batra

Answer – A.Nitesh Tiwari

 

20.Which telecom company has recently launched a Customer Acquisition and Customer Communication Management (CACMS) project to provide Aadhar based e-KYC service to customers?
A.Reliance
B.Vodafone
C.BSNL
D.Airtel

Answer – C.BSNL