CURRENT GK English

0
133

 

1.Who is the winner of the 2017 Malaysia Masters Grand Prix Gold women’s single title?
A.Saina Nehwal
B.PV Sindhu
C.Jwala Gutta
D.Ashwini Ponnappa

Answer – A.Saina Nehwal 

 

2.What is the name of the 31st stealth warship commissioned by Chinese Navy on January 22, 2017.
A.CNS Sanya
B.CNS Yulin
C.CNS Ezhou
D.CNS Linyi

Answer – C.CNS Ezhou

 

3.Where was the three days 2017 Arogya Mitra Conference held?
A.Manipur
B.Assam
C.Haryana
D.Punjab

Answer – B.Assam

 

4.What was the theme of the 47th World Economic Forum Annual Meeting 2017 held in Davos?
A.The Reshaping of the World: Consequences for Society, Politics and Business
B.The New Global Context
C.Responsive and Responsible Leadership
D.Mastering the Fourth Industrial Revolution

Answer – C.Responsive and Responsible Leadership

 

5.Which state has been listed in Guinness World Records on January 21, 2017 by creating a world record of singing National Anthem by over 3.5 lakh people together?
A.Rajasthan
B.Gujarat
C.Bihar
D.Himachal Pradesh

Answer – B.Gujarat

 

6.CCI has approved the merger of MakeMyTrip with which other online travel firm on January 20, 2017?
A.Ezeego.com
B.Cleartrip.com
C.Yatra.com
D.Ibibo Group.

Answer – D.Ibibo Group. 

 

7.Who has been appointed as the head of Himachal Pradesh Olympic Association (HPOA) for a four-year term on January 21, 2017?
A.Narinder Batra
B.Anurag Thakur
C.R.K Khanna
D.Praful Patel

Answer – B.Anurag Thakur 

 

8.Who has won the under-18 boys DKS ITF Juniors title 2017?
A.Dhruv Sunish
B.Kunj Kotak
C.Rishi Reddy
D.Suyash Gupta

Answer – A.Dhruv Sunish

 

9.Who has been sworn in as 48th vice president of the United States on January 20, 2017?
A.John M. Richardson
B.Jacob Lew
C.John Kerry
D.Mike Pence

Answer – D.Mike Pence

 

10.Which aerospace research team has proposed an initiative to offer an opportunity to public to get their name plate on the Moon at a cost of Rs. 500?
A.TeamIndus
B.Teams Astrobotic and Hakuto
C.Moon Express Team
D.SpaceIL

Answer – A.TeamIndus

 

11.Which company has been named as the World’s Most Innovative Company of 2016 as per a report by BCG (Boston Consulting Group)?
A.Amazon
B.Google
C.Microsoft
D.Apple

Answer – D.Apple

 

12.Which bank has inked an MoU with the dairy firm Kwality Ltd  on January 20, 2017 to provide Rs. 4000 crore loans to one lakh farmers?
A.HDFC Bank
B.Union Bank of India
C.Bank of Baroda
D.ICICI Bank

Answer – C.Bank of Baroda

 

13.Which country has come forward to help Indian Railways to increase the speed of its passenger trains to 200 km per hour?
A.Russia
B.China
C.France
D.USA

Answer – A.Russia

 

14.The Union Cabinet on January 22, 2017 formed a committee to frame uniform rules for proper implementation of which of the following Act by the states?
A.National Commission for Women Act, 1990
B.Child Labour (Prohibition & Regulation) Act, 1986
C.Maintenance and Welfare of Parents and Senior Citizens Act, 2007
D.Rights of Persons with Disabilities (RPD) Act

Answer – D.Rights of Persons with Disabilities (RPD) Act 

 

15.Which Indian state has been ranked as the best performing state in India in terms of education as per the Annual Status of Education Report (ASER) 2016?
A.Kerala
B.Himachal Pradesh
C.Maharashtra
D.Andhra Pradesh

Answer – B.Himachal Pradesh

 

16.Which bank has launched a contactless credit card facility Wave N Pay on January 21, 2017?
A.ICICI Bank
B.Bank of Baroda
C.Punjab National Bank
D.State Bank of India

Answer – C.Punjab National Bank

 

17.Naqsh Lyallpuri who died on January 22, 2017 at the age of 88 was a renowned_________.
A.Musician
B.Director
C.Actor
D.Lyricist

Answer – D.Lyricist

 

18.Where was the Combined Commanders Conference held on January 21, 2017?
A.Bhopal, Madhya Pradesh
B.Dehradun, Uttarakhand
C.Gandhinagar, Gujarat
D.Chennai, Tamil Nadu

 

Answer – B.Dehradun, Uttarakhand

 

19.Who will be the head of the Special Task Force reconstituted on January 20, 2017 for the safety of women in Delhi?
A.Anil Baijal
B.Swati Maliwal
C.M M Kutty
D.Alok Kumar Vermaa

Answer –A.Anil Baijal

 

20.Where is the Competition Commission of India headquartered?
A.WestBengal
B.Maharashtra
C.New Delhi
D.Karnataka

Answer – C.New Delhi