ENGLISH QUIZ 113

0
122

ENGLISH QUIZ

1. A person who renounces the world and practices self-discipline in order to attain salvation:
A. Sceptic
B. Ascetic
C. Devotee
D. Antiquarian

2. One who abandons his religious faith:
A. Apostate
B. Prostate
C. Profane
D. Agnostic

3. A hater of knowledge and learning:
A. Bibliophile
B. Philologist
C. Misogynist
D. Misologist

4. Commencement of words with the same letter:
A. Pun
B. Alliteration
C. Transferred epithet
D. Oxymoron

5. Person who does not believe in the existence of God:
A. Theist
B. Heretic
C. Atheist
D. Fanatic

6. A lady’s umbrella is:
A. Parasol
B. Granary
C. Epitaph
D. Aviary

7. Story of old time gods or heroes is:
A. Lyric
B. Epic
C. Legend
D. Romance

8. A sad song:
A. Ditty
B. Knell
C. Dirge
D. Lay

9. One who believes in the power of fate:
A. Fatalist
B. Optimist
C. Pessimist
D. Parsimonious

10. A person who loves everybody:
A. Cosmopolitan
B. Fratricide
C. Atheist
D. Aristocrat

11. One who cannot easily pleased:
A. Cosmopolitan
B. Frightening
C. Fastidious
D. Feminist

12. The murder of Brother:
A. Homicide
B. Regicide
C. Fratricide
D. Suicide

13. A person who is indifferent to pains and pleasure of life:
A. Stoic
B. Sadist
C. Psychiatrist
D. Aristocrat

14. An act of speaking one’s thoughts aloud when by oneself or regardless of any hearers, especially by a character in a play:
A. Sinecure
B. Soliloquy
C. Pessimist
D. Philanthropist

15. A disease which spreads by contact:
A. Incurable
B. Infectious
C. Contagious
D. Fatal

16. A man who rarely speaks the truth:
A. Crook
B. Liar
C. Scoundrel
D. Hypocrite

17. A remedy for all diseases:
A. Narcotics
B. Antiseptic
C. Panacea
D. Lyric

18. International destruction of racial groups:
A. Matricide
B. Regicide
C. Genocide
D. Homicide

19. Custom of having many wives:
A. Misogamy
B. Bigamy
C. Polygamy
D. Monogamy

20. A pioneer of a reform movement:
A. Apostle
B. Apothecary
C. Apotheosis
D. Renegade

ANSWERS
1. B
2. A
3. D
4. B
5. C
6. A
7. C
8. C
9. A
10. A
11. C
12. C
13. A
14. B
15. C
16. D
17. C
18. C
19. C
20. A