ENGLISH QUIZ 144

0
94

ENGLISH QUIZ
DIRECTIONS: Choose the word opposite in meaning to the given word.
1. Protects
A. Defends
B. Deprives
C. Deserts
D. Devises

2. Terrible
A. Soothing
B. Frightening
C. Scaring
D. Delectable

3. Widely
A. Spaciously
B. Succinctly
C. Broad based
D. Narrowly

4. Haunts
A. Permeates
B. Includes
C. Repels
D. Attracts

5. Testify
A. Falsify
B. Evidence
C. Prove
D. Confide

6. Discovered
A. Exposed
B. Obscured
C. Concealed
D. Contended

7. Profusion
A. Aspersion
B. Scarcity
C. Aversion
D. Confusion

8. Repulsive
A. Alluring
B. Refulgent
C. Effulgent
D. Meek

9. Ambiguous
A. Auxiliary
B. Responsible
C. Salvageable
D. Clear

10. Attractive
A. Repulsive
B. Loathsome
C. Abominable
D. Repugnant

11. Genuine
A. Unnatural
B. Synthetic
C. Artificial
D. Sham

12. Singular
A. Dull
B. Ancient
C. Common
D. Social

13. Frugal
A. Extravagant
B. Rich
C. Miserable
D. Happy

14. Consolidate
A. Weaken
B. Expand
C. Destroy
D. Build

15. Acquit
A. Retreat
B. Convict
C. Conceal
D. Deprive

16. Asked
A. Ordered
B. Ignored
C. Requested
D. Directed

17. Amicable
A. Hostile
B. Friendly
C. Haughty
D. Unpleasant

18. Mighty
A. Forcible
B. Forceful
C. Weak
D. Tough

19. Development
A. Retardation
B. Retrogression
C. Transgression
D. Progress

20. Modern
A. Up-date
B. Recent
C. Cast
D. Ancient

ANSWERS:-
1. C
2. D
3. D
4. C
5. A
6. B
7. B
8. A
9. D
10. A
11. D
12. C
13. A
14. A
15. B
16. B
17. A
18. C
19. B
20. D