ENGLISH QUIZ 41

0
124

ENGLISH QUIZ

  1. One who is new to a profession?

A.) Novice

B.) Expert

C.) Professor

D.) Lecturer

 

  1. One who knows many languages?

A.) Speaker

B.) Linguist

C.) Debater

D.) Stylist

 

 

  1. One who talks in one’s sleep

A.) Somnambulist

B.) Somniloquist

C.) Neomatic

D.) Dreamer

 

  1. One who settles in another country

A.) Settler

B.) Resident

C.) Immigrant

D.) None of these

 

  1. One who lives on flesh

A.) Herbivorous

B.) Omnivorous

C.) Carnivorous

D.) Carnivorous

 

  1. Killing one’s mother

A.) Matricide

B.) Homicide

C.) Patricide

D.) Suicide

 

  1. A bunch of flowers

A.) Flock

B.) Group

C.) Fleet

D.) Bouquet

 

  1. A place where dead bodies are kept

A.) Hospital

B.) Mortuary

C.) Garden

D.) Court

 

  1. The house of an Eskimo

A.) Hut

B.) Building

C.) Hamlet

D.) Igloo

 

  1. The study of mountains

A.) Philology

B.) Paleontology

C.) Orology

D.) Ornithology

 

  1. I have been living in Hyderabad ______ 2010.

A.) on

B.) at

C.) in

D.) since

 

 

  1. The first rank was shared ________ three students.

A.) for

B.) between

C.) among

D.) with

 

 

  1. Joe and Jay always quarrel _______ themselves.

A.) for

B.) between

C.) over

D.) among

 

  1. He prefers coffee _______ tea.

A.) to

B.) for

C.) on

D.) over

 

  1. _______ seeing the police, the thief ran away.

A.) on

B.) by

C.) as

D.) none

 

  1. Akash went to serve _______ the army.

A.) with

B.) in

C.) for

D.) by

 

  1. I visited my grandmother along ______ my cousin.

A.) by

B.) to

C.) with

D.) None of these

 

  1. She has been staying in Bombay ________ 2 years.

A.) from

B.) since

C.) by

D.) for

 

  1. My friend presided ______ a meeting yesterday evening.

A.) over

B.) at

C.) with

D.) on

 

  1. The child jumped _______ to catch the ball.

A.) up

B.) above

C.) by

D.) at

 

ANSWERS

  1. A
  2. B
  3. B
  4. C
  5. C
  6. A
  7. D
  8. B
  9. D
  10. C
  11. D
  12. C
  13. B
  14. A
  15. A
  16. B
  17. C
  18. D
  19. A
  20. A