ENGLISH QUIZ 42

0
1395

ENGLISH QUIZ

  1. Please do not ……. time on such ………. issues. 

A.) take, significant

B.) spend, important

C.) take, vital

D.) waste, trivial

 

  1. ……….you need a duplicate ration card, you must submit the …….. of your residence. 

A.) Should, proof

B.) If, numbers

C.) Had, guarantee

D.) Do, number

 

  1. The chairman ……… that you should ………. your help to him to solve the riddles. 

A.) express, give 

B.) desires, extend 

C.) wanted, take 

D.) mentioned, assist

 

  1. I shall not be able to…….. the meeting due to the …….. of our. 

A.) conduct, need

B.) address, salary

C.) run, absence

D.) attend, strike

 

  1. Please do not ……. time on such ………. issues. 

A.) take, significant 

B.) waste, trivial

C.) synchronise, insignificant

D.) take, vital

 

  1. He……….. all his money ………. 

A.) squandered, wisely

B.) deposited, prudence

C.) spent, foolishly

D.) earned, decent

 

  1. It was my ………… that …………… to the serious problem 

A.) desire, bought

B.) negligence, led

C.) fault, lauded

D.) mistake, subjected

 

  1. If you are …………, you can …………. any task effectively. 

A.) Interested, avoid

B.) diligent, perform

C.) busy, accomplish

D.) expert, prepare

 

  1. Because he was …………, he left the party earlier and ………. home. 

A.) tired, brought

B.) precarious, approached

C.) unwell, returned

D.) ill, contacted

 

  1. The present system is………….. and needs ………… 

A.) adequate, betterment

B.) wrong, improve

C.) good, no change

D.) defective, reforming

 

  1. An impartial person ………. of others without any…………. 

A.) likes, reservation

B.) judges, bias

C.) blames, prudence

D.) praises, point

 

  1. A dull student sometimes gets……….. marks than does a ………… students.

A.) better, mediocre

B.) good, better

C.) more, brillant

D.) less, wiser

 

  1. Many people coming from villages …………. themselves so …………. that they don’t go back 

A.) enjoy, immensely

B.) earn, well

C.) feed, much

D.) strain, well

 

  1. As I was his ………… companion, he naturally …………. all his comments to me. 

A.) genuine, told

B.) fond, contested

C.) sole, addressed

D.) best, executed

 

  1. He expressed ……………. for his hasty…………. 

A.) regret, action

B.) pleasure, speech

C.) repentance, movement

D.) displeasure, win

 

  1. I _________ ice-cream.

A.) likes

B.) liked

C.) have been liking

D.) like

 

17.. Children generally _________ quarrels easily.

A.) forgets

B.) forget

C.) forgot

D.) will forget

 

  1. She ________ to school every day.

A.) goes

B.) go

C.) will go

D.) gone

 

  1. At present, he _______ in Mahindra Satyam.

A.) works

B.) work

C.) is working

D.) worked

 

  1. I _______ just ___________ my homework.

A.) have, completed

B.) has, completed

C.) had, completed

D.) will, complete

 

ANSWERS

  1. D
  2. A
  3. B
  4. D
  5. B
  6. C
  7. B
  8. B
  9. C
  10. C
  11. B
  12. C
  13. A
  14. C
  15. A
  16. D
  17. B
  18. A
  19. C
  20. A