ENGLISH QUIZ 45

0
159

Directions to Solve :- In each question, an incomplete statement (Stem) followed by fillers is given. Pick out the best one which can complete incomplete stem correctly and meaningfully.

1. His appearance is unsmiling but……
A. his heart is full of compassion for others
B. he looks very serious on most occasions
C. people are afraid of him
D. he is uncompromising on matters of task performance
E. he is full of jealousy towards his colleagues

2. I felt somewhat more relaxed……
A. but tense as compared to earlier
B. and tense as compared to earlier
C. as there was already no tension at all
D. and tension-free as compared to earlier
E. because the worry had already captured by mind

3. He has no money now……
A. although he was very poor once
B. as he has given up all his wealth
C. because he was very rich once
D. because he has received huge donation
E. because he was very greedy about wealth

4. Dinesh is as stupid as he is lazy means……
A. Dinesh is stupid because he is lazy
B. Dinesh is lazy because he is stupid
C. Dinesh is either stupid or lazy
D. Dinesh is hardly stupid but he is lazy
E. Dinesh is equally stupid and lazy

5. Because he believes in democratic principles, he always……
A. decides all the matters himself
B. listen to others views and enforces his own
C. shown respect to others opinions if they match his own
D. reconciles with the majority views and gives us his own
E. imposes his own views on others

6. With great efforts his son succeeded in convincing him not to donate his entire wealth to an orphanage……
A. and lead the life of a wealthy merchant
B. but to a home for the forsaken children
C. and make an orphan of himself
D. as the orphanage needed a lot of donations
E. as the orphanage had been set up by him

7. The employer appeared to be in such an affable mood that Rohit……
A. decided to ask for a raise in his salary
B. was scared to talk to him about his leave
C. felt very guilty for his inadvertent slip
D. promised him that he would not commit mistake again
E. was pained to press his demand for a new flat.

8. He always stammers in public meetings, but his today’s speech……
A. was fairly audible to everyone present in the hall
B. was not received satisfactorily
C. could not be understood properly
D. was not liked by the audience
E. was free from that defect

9. Even though it is very large house,……
A. there is a lot of space available in it for children
B. there is hardly any space available for children
C. there is no dearth of space for children
D. the servants take a long time to clean it
E. the municipal taxes on it are very happy

10. It was an extremely pleasant surprise for the hutment-dweller when the Government officials told him that……
A. he had to vacate hutment which he had been unauthorisedly occupying
B. he had been gifted with a furnished apartment in a multi-storeyed building
C. he would be arrested for wrongfully encroaching on the pavement outside his dwelling
D. they would not accede to his request
E. they had received the orders from the court to take possession of all his belongings

11. In order to help the company attain its goal of enhancing profit, all the employees……
A. urged the management to grant paid leave
B. appealed the management to implement new welfare schemes
C. voluntarily offered to work overtime with lucrative compensation
D. voluntarily offered to render additional services in lieu of nothing
E. decided to enhance production at the cost of quality of the product

12. “Whatever Dev uttered was without rhyme or reason” means……
A. Dev could not recite any poem or speech
B. Dev said something which has no meaning, it was totally baseless
C. Dev was talking something which was beyond our experience
D. Dev spoke flatly without any emotion or reason
E. Dev did not refer to any poem to support his statements

13. He tames animals because he……
A. is fond of them
B. hates them
C. is afraid of them
D. want to set them free
E. seldom loves them

14. Mahesh need not have purchased the bag, means……
A. it was not necessary for Mahesh to purchase the bag but he has purchased it
B. it was necessary for Mahesh to purchase the bag and he has not purchased it
C. it was not necessary for Mahesh to purchase the bag and he has not purchased it
D. it was necessary for Mahesh to purchase the bag but he has not purchased it
E. Mahesh already has a bag but still he purchased another one

15. In order to raise company’s profit, the employees……
A. demanded two additional increments
B. decided to go on paid holidays
C. requested the management to implement new welfare schemes
D. offered to work overtime without any compensation
E. decided to raise the cost of raw material

16. The officer who had neglected to files his income tax returns had to……
A. return the files
B. pay a fine
C. be rewarded
D. play mischief
E. give warning

17. Unless you work harder you will fail, means……
A. if you fail you will work harder
B. you must at least plan well than you will not fail
C. hardly you will fail if you do not desire so
D. if you do not put more efforts, then you will fail
E. if you only work and work alone, you will fail

18. His behaviour is so unpredictable that he ……
A. never depends upon others for getting his work done
B. is seldom trusted by others
C. always finds it difficult to keep his word
D. always insists on getting the work completed on time
E. seldom trusts others as far as the work schedule is concerned

19. Despite his best efforts to conceal his anger ……
A. we could detect that he was very happy
B. he failed to give us an impression of his agony
C. he succeeded in camouflaging his emotions
D. he could succeed in doing it easily
E. people came to know that he was annoyed

20. Even if it rains I shall come means……
A. if I come it will not rain
B. if it rains I shall not come
C. I will certainly come whether it rains or not
D. whenever there is rain I shall come
E. I am less likely to come if it rains

ANSWERS
1. A
2. D
3. B
4. E
5. D
6. C
7. A
8. E
9. B
10. B
11. D
12. B
13. A
14. A
15. D
16. B
17. D
18. B
19. E
20. C