ENGLISH QUIZ 69

0
567

ENGLISH QUIZ

Q1. Arun is married ——– Bobby.
A. from
B. between
C. with
D. to

Q2. After having tea, he settled himself ——– his arm chair.
A. into
B. over
C. to
D. on

Q3. There is no hindrance ——- his going there.
A. to
B. on
C. over
D. at

Q4. I was disappointed ——— not finding the doctor in his seat.
A. from
B. on
C. at
D. in

Q5. The peasant refused to grovel ——– the feet of this master.
A. by
B. about
C. on
D. at

Q6. Such remarks are certainly derogatory ——– your reputation.
A. to
B. for
C. with
D. of

Q7. In the morning, I simply take a glance ——— the newspaper headlines.
A. of
B. at
C. over
D. on

Q8. The customer smashed his fist down ——– the table.
A. against
B. on
C. into
D. at

Q9. They quarrelled with me ——- the division of the booty.
A. above
B. on
C. about
D. in

Q10. You must listen ——— the question first.
A. to
B. for
C. over
D. at

Q11. You will have to catch the morning flight, so you ———– better get ready.
A. would
B. should
C. had
D. may

Q12. ———– the event of his resigning his job, his family would starve.
A. within
B. at
C. on
D. in

Q13. Kanmani was so good at mathematics that his friends considered him to be a ———–.
A. protocular
B. profligate
C. prodigy
D. prodigal

Q14. His monotonous voice acted like ———– and his audience was soon asleep.
A. a sedative
B. a cathartic
C. a purgative
D. an emetic

Q15. He ———– sometimes force himself to work on till late in the night only to find himself unable to do anything the next day.
A. used to
B. would
C. should
D. could

Q16. Beauty is to ugliness as adversity is to ———–.
A. misery
B. cowardice
C. happiness
D. prosperity

Q17. This legend has been ———– from father to son.
A. handed out
B. handed down
C. handed over
D. handed in

Q18. My finger is still ———– where I caught it in the door yesterday.
A. Sore
B. Injured
C. Wounded
D. Bruised

Q19. All of us should abide ———– the laws of our country.
A. on
B. to
C. in
D. by

Q20. The accused was released ——- bail.
A. on
B. by
C. in
D. from

ANSWERS
1. D
2. A
3. A
4. C
5. D
6. A
7. B
8. A
9. C
10. A
11. B
12. D
13. C
14. A
15. B
16. D
17. B
18. D
19. D
20. A