GENERAL KNOWLEDGE

0
32

1. Which animal is known as the ‘Ship of the Desert”?

Ans. Camel

2. How many days are there in a week?

Ans. 7 days

3. How many hours are there in a day?

Ans. 24 hours

4. How many letters are there in the English alphabet?

Ans. 26 letters

5. Rainbow consist of how many colours?

Ans. 7 colours

6. How many days are there in a year?

Ans. 365 days (not a leap year)

7. How many minutes are there in an hour?

Ans. 60 minutes

8. How many seconds are there in a minute?

Ans. 60 seconds

9. How many seconds make one hour?

Ans. 3600 seconds

10. Baby frog is known as…….

Ans. Tadpole