GENERAL KNOWLEDGE

0
47

Wildlife for competitive exam and interview, GK on Animal

Q1. How many hearts does an octopus have  
(A) 9

(B) 5

(C) 3

(D) 2

Q2. An earthworm breathe with the help of
(A) Lungs

(B) Ears

(C) Nose

(D) Skin

Q3. Which bird can fly backwards

(A) Peacock

(B) Hummingbird

(C) Cardinal Bird

(D) Crimson Sunbird

Q4. Which species of bird flies at the highest elevation 

(A)Bar-headed Goose

(B) Swift

(C) Canvasback

(D) Teal

Q5. Which animal has largest brain in the World

(A) Dolphin

(B) Octopus

(C) Blue Whale

(D) Sperm Whale

Q6. How many muscles in each ear of a cat

(A)6

(B) 12

(C) 32

(D) 41

Q7. Which animal exclusively eat only eucalyptus leaves and nothing else 

(A) Koala

(B) Greater Glider

(C) Common Wombat

(D) Kangaroo

Q8. How far can an owl rotate its head

(A) 90 degree

(B) 160degree

(C) 235 degree

(D) 270 degree

Q9. The age of a lion can be determined from its

(A) Color of nose

(B) Length of tail

(C) Length of nails

(D) Color of its hair

Q10. One horn rhino is found in

(A) Sumatra

(B) Africa

(C) India

(D) Sri Lanka

Q11. Rhino horn is made up of

(A) Keratin

(B) Elastin

(C) Collagen

(D) Fibroin

Q12. Name the only country where both tigers and lions are found

(A) South Africa

(B) India

(C) Kenya

(D) Bangladesh

Q13. How many subspecies of tiger found in the world

(A) 3

(B) 7

(C) 9

(D) 12

Q14. Which one is the largest in size among the subspecies of tiger

(A) Siberian tiger

(B) Indochinese tiger

(C) Sumatran tiger

(D) Bengal tiger

Q15. What is the scientific name of Bengal Tiger

(A) Panthera tigris corbetti

(B) Panthera tigris amoyensis

(C) Panthera tigris altaica

(D) Panthera tigris tigris

Q16. How many stripes on each side of a Grevy’s zebra have

(A) 24

(B) 29

(C) 60

(D) 80

Q17. Which animal can create the loudest sound among any living creature

(A) Whale shark

(B) Gibbon

(C) Humpback whales

(D) Howler Monkey

Q18. Which animal has no vocal chords

(A)Lion

(B) Zebra

(C) Dolphin

(D) Giraffes

Q19. Total number of brains available in a Leech

(A) 2

(B) 3

(C) 16

(D) 32

Q20. Name the only mammal with hair on the soles of its feet

(A) Polar bears

(B) Panda

(C) Gorilla

(D) Bats

Q21. How many legs does an insect have

(A) 2

(B) 6

(C) 8

(D)12

Q22. Which big cat species has the longest canine teeth as compared to body size

(A) Indian Tiger

(B) Clouded Leopard

(C) African Lion

(D) Siberian Tiger

Q23. Giant Panda from Chine subsist almost entirely on

(A)Bambo

(B) Eucalyptus

(C) Banana Leaf

(D) None of the above

Q24. Arctic Tern Birds makes migration each year between Antarctica and

(A)Iceland

(B) Canada

(C) Geenland

(D) Russia

Q25. In which continent the largest overland migration takes place on

(A) Asia

(B) North America

(C) Australia

(D) Africa

ANSWERS

1.C

2.D

3.B

4.A

5.D

6.C

7.A

8.D

9.A

10.C

11.A

12.B

13.C

14.A

15.D

16.D

17.C

18.D

19.D

20.A

21.B

22.B

23.A

24.C

25.D