GENERAL KNOWLEDGE QUIZ

0
27

GENERAL KNOWLEDGE  QUIZ

  1. Which of the following is used to increase the anti-explosive quality of petrol?

(A) Tetraethyl lead

(B) Trimethyl lead

(C) Triethyl lead

(D) Tetramethyl lead

  1. Which particle is needed to continue the continuous process of uranium fission?

(A) electron

(B) Proton

(C) Neutron

(D) positron

  1. What planet is closest to the Sun?

 (A) Earth

(B) Mercury

(C) Mars

(D) Venus

  1. What is the approximate height of a synchronous satellite above the surface of the earth?

(A) 36,000 km

(B) 30,000 km

(C) 42,000 km

(D) none of these

  1. Which is the largest organ of the human body?

(A) Heart

(B) brain

(C) liver

(D) kidney

  1. WTO Where is the headquarters of?

(A) Doha

(B) Geneva

(C) Uruge

(D) New York

  1. Which is the highest waterfall in India?

(A) Shimsha Falls

(B) Courtallam Falls

(C) Jog Falls

(D) Hogenakkal Falls

  1. Which of the following countries are connected by ‘Palk Strait’?

(A) India and Sri Lanka

(B) North Korea and South Korea

(C) Pakistan and China

(D) Britain and France

  1. The Penicillin is obtained from?

(A) mold

(B) Algae

(C) Virus

(D) Bacteria

  1. Which is the source of bile?

(A) liver

(B) Gallbladder

(C) bile duct

(D) Pancreas

  1. Classical dance Odissi is a product of which state?

(A) Andhra Pradesh

(B) Odisha

(C) Gujarat

(D) Rajasthan

  1. Where are the functions of adding, comparing and matching done in a computer?

(A) CPU chip

(B) Floppy Disk

(C) Hard Disk

(D) memory chip

  1. Who was the first woman who swam across the seven major oceans?

(A) Chandini

(B) Bula Chowdhary

(C) Mridula Rajeev

(D) Priya Shanbhag

  1. Who was the first to estimate the national income in India?

(A) Mahalanobis

(B) Dadabhai Naoroji

(C) V.K. R. V. Rao

(D) Sardar Patel

  1. National income is made up of?

(A) by some money-generating activity

(B) by some laborious activity

(C) by some gainful activity

(D) by some productive activity

  1. Which type of mirror is used in the headlights of vehicles?

(A) plane mirror

(B) concave mirror

(C) convex mirror

(D) parabolic mirror

  1. Which metal is used to heat an electric iron?

(A) Copper

(B) Nichrome

(C) Zinc

(D) Tungsten

  1. The coating of zinc on water pipes made of iron to protect it from corrosion is called?

(A) plating of zinc

(B) alloying

(C) Vulcanization

(D) accreditation

 

ANSWERS

  1.  A
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. B
  7. C
  8. A
  9. A
  10. A
  11. B
  12. D
  13. B
  14. B
  15. D
  16. D
  17. B
  18. D