Reasoning Quiz 140

0
810

REASONING QUIZ

1. Doctor is related to Patient in the same way as Lawyer is related to?
A. Customer
B. Accused
C. Magistrate
D. Client

2. Museum is related to Curator in the same way as Prison is related to …
A. Manager
B. Monitor
C. Jailor
D. Warden

3. Soap is related to Wash in the same way as Broom is related to …
A. Clean
B. Dust
C. Sweep
D. Floor

4. Wax is related to Grease in the same way as Milk is related to …
A. Drink
B. Ghee
C. Curd
D. Protein

5. Bread is related to bakery in the same way as Brick is related to …
A. Mint
B. Kiln
C. Furnace
D. Mine

6. Ecology is related to Environment in the same way as Histology is related to …
A. Fossils
B. History
C. Tissues
D. Hormons

7. Life is related to Death in the same way as Hope is related to …
A. Sad
B. Despair
C. Pain
D. Cry

8. Hooke is related to Cells in the same way as Mulder is related to …
A. Carbohydrates
B. Minerals
C. Vitamines
D. Proteins

9. Needle is related to Thread in the same way as Pen is related to …
A. Ink
B. Cap
C. Paper
D. Word

10. Sword is related to Slaughter in the same way as Scalpel is related to …
A. Sculptor
B. Cobbler
C. Chef
D. Mason

11. Birds is related to Aviary in the same way as Bees is related to …
A. Aquarium
B. Hive
C. Brewery
D. Apiary

12. Resign is related to Politician in the same way as Abdicate is related to ….
A. Prince
B. King
C. Realm
D. Throme

13. Scissors is related to Cloth in the same way as Scythe is related to ……
A. Wood
B. Steel
C. Grass
D. Paper

14. Gardener is related to Trowel in the same way as Seamstress is related to ……
A. Saw
B. Scissors
C. Sneakers
D. Crowbar

15. Prose is related to Writing in the same way as Lisp is related to ……
A. Reading
B. Music
C. Speech
D. Drawing

16. Cub is related to Tiger in the same way as Fawn is related to ……
A. Stag
B. Monkey
C. Ass
D. Sheep

17. Sirius is related to Star in the same way as Cygnus is related to ……
A. Constellation
B. Asteroid
C. Galaxy
D. Meteor

18. Radical is related to Moderate in the same way as Revolution is related to ……
A. Change
B. Chaos
C. Peace
D. Reformation

19. Mathematics is related to Numbers in the same way as History is related to ……
A. People
B. Events
C. Dates
D. Wars

20. Bag is related to Luggage in the same way as Ship is related to ……
A. Coal
B. Stock
C. Cargo
D. Weight

ANSWERS
1. D
2. C
3. C
4. C
5. B
6. C
7. B
8. D
9. A
10. B
11. D
12. B
13. C
14. B
15. C
16. A
17. A
18. C
19. B
20. C

SHARE
Previous articleVOCAB OF THE DAY
Next articleENGLISH QUIZ 138