Reasoning Quiz 149

0
1227

REASONING QUIZ
DIRECTION: Choose odd one out
1. B, X, V, W
A.) B
B.) X
C.) V
D.) W

2. Different, Separate, Distinct, Similar
A.) Different
B.) Separate
C.) Distinct
D.) Similar

3. 6/216, 4/64, 8/516, 9/729
A.) 6/216
B.) 4/64
C.) 8/516
D.) 9/729

4. 21-2, 35-243, 42-16, 32-9
A.) 21-2
B.) 35-243
C.) 42-16
D.) 32-9

5. N-30, D-29, M-31, S-30
A.) N-30
B.) D-29
C.) M-31
D.) S-30

6. BD, FG, CE, DF
A.) BD
B.) FG
C.) CE
D.) DF

7. STUTTER, RESURRECT, SUCCEED, SURRENDER
A.) STUTTER
B.) RESURRECT
C.) SUCCEED
D.) SURRENDER

8. 5*7*11, 5*9*13, 5*11*13, 5*13*17
A.) 5*7*11
B.) 5*9*13
C.) 5*11*13
D.) 5*13*17

9. 100, 125, 196, 225
A.) 100
B.) 125
C.) 196
D.) 225

10. E-5, L-12, S-18, W-23
A.) E-5
B.) L-12
C.) S-18
D.) W-23

11. 49+343, 25+125, 9+81, 16+64
A.) 49+343
B.) 25+125
C.) 9+81
D.) 16+64

12. 125-64, 196-256, 256-169, 121-64
A.) 125-64
B.) 196-256
C.) 256-169
D.) 121-64

13. AIQ, IMN, BJR, CKS
A.) AIQ
B.) IMN
C.) BJR
D.) CKS

14. BAC, POQ, STV, YXZ
A.) BAC
B.) POQ
C.) STV
D.) YXZ

15. YBA, LPO, MNM, FUT
A.) YBA
B.) LPO
C.) MNM
D.) FUT

16. 49+v343, 25+ v125, 9+v81, 16+v64
A.) 49+v343
B.) 25+ v125
C.) 9+v81
D.) 16+v64

17. 20+v80, 30+ v120, 15+v90, 8+v32
A.) 20+v80
B.) 30+ v120
C.) 15+v90
D.) 8+v32

18. HYDROGEN, MERCURY, OXYGEN, OZONE
A.) HYDROGEN
B.) MERCURY
C.) OXYGEN
D.) OZONE

19. GOOD, BAD, NICE, BETTER
A.) GOOD
B.) BAD
C.) NICE
D.) BETTER

20. MOTHER, FATHER, WIFE, SISTER
A.) MOTHER
B.) FATHER
C.) WIFE
D.) SISTER

ANSWERS
1. A
2. D
3. C
4. B
5. B
6. B
7. C
8. B
9. B
10. C
11. B
12. C
13. B
14. C
15. C
16. B
17. C
18. B
19. B
20. C