REASONING QUIZ 29

0
176

1. Find the missing number in the following series?
3, 5, 5, 19, 7, 41, 9?
A. 71
B. 61
C.79
D.69

2. Find out the wrong term in the series 2, 3, 4, 4, 6, 8, 9, 12, 16
A. 9
B.12
C.16
D.8

3. Find out the wrong term in the series 2, 5, 10, 50, 500, 5000
A. 5000
B. 500
C. 10
D. 50

4. 8, 15, 28, 53, ?, 199
A.101
B.102
C.103
D.104

5. Choose the missing terms out of the given alternatives Z, X, S, I, R, R, ?, ?
A. J, I
B. K, M
C. G, I
D. J, K

6. Find out the wrong term in the series 380, 188, 92, 48, 20, 8, 2
A. 20
B. 48
C.92
D.2

7. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the ‘x’ in the series 525, 430, 345, 270, x
A. 255
B. 205
C.235
D. 175
8. Find out the wrong term in the series 0, 2, 3, 5, 8, 10, 15, 18, 24, 26, 35
A. 18
B. 35
C. 24
D.8

9. Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace ‘x’ in series 4,9,25,x,121,169,289,361
A.81
B. 36
C.64
D.49

10. Choose the missing terms out of the given alternatives ejo, tyd, ins, xch, ?
A. mrw
B. nrw
C. nsx
D. nsw

11. In the following question a letter-series is given, in which some letters are missing. The missing letters are given in the proper sequence as one of the alternatives. Choose the correct alternatives. ba_ba_bac_acb_cbac
A. bbca
B. ccba
C. cbac
D. aacb

12. Find out the wrong term in the series 3, 4, 10, 32, 136, 685, 4116
A. 4116
B. 685
C. 136
D. 32

13. In the following question, various terms of an alphanumerical series are given with one or more terms missing as shown by (?). Choose the missing terms out of the given alternatives. BMO, EOQ, HQS, ?
A. KSU
B. SOV
C. SOW
D. LMN

14. Find out the wrong term in the series 3, 7, 15, 39, 63, 127, 255, 511
A.39
B.255
C.127
D.63

15. What should be replaced in the place of ‘?’ in the following series?
JAK, KBL, LCM, MDN, ?
A. MEN
B. NEM
C. NEO
D. OEP

16. Find the wrong number from the following series ?
37 47 52 67 87 112 142
A. 87
B. 47
C. 52
D. 67

17. _ po _ mp _ n _ _ onmpo_.
A. opmpnm
B. mponpo
C. mnompn
D. mnopnm

18. Find the wrong number in the following series?
1500, 1475, 1448, 1419, 1389, 1355, 1320
A. 1475
B. 1419
C. 1389
D. 1355

19. Which number replaces the ‘?’ in the given series
108, 127, 2413, 2430, 41310, ?, 619875
A. 41975
B. 41325
C. 84375
D. 41365

20. Choose the missing terms in the given series from the four alternatives given below.
GMQ, JOT, MQW, ?
A. PTZ
B. ORY
C. VXY
D. PSZ

ANSWERS
1. A
2. A
3. A
4. B
5. C
6. B
7. B
8. A
9. D
10. A
11. B
12. D
13. A
14. A
15. C
16. B
17. C
18. C
19. B
20. D