REASONING QUIZ 45

0
1354

REASONING QUIZ

  1. Which number would replace underline mark in the series? 
    2, 5, 10, 17, —, 37

A.) 27

B.) 24

C.) 26

D.) 28

 

 

  1. Which number would replace underline mark in the series?
    1, 6, 26,_____, 426.

A.) 86

B.) 76

C.) 106

D.) 96

 

 

  1. Which number would replace underline mark in the series?
    1, 20, 58, ____, 191.

A.) 105

B.) 115

C.) 111

D.) 116

 

 

  1. 2, 10, 40, 120,____

A.) 240

B.) 360

C.) 470

D.) 210

 

 

  1. 18 21 25 18 29 33 18
    What numbers should come next ?

A.) 43 18

B.) 41 44

C.) 37 41

D.) 38 41

 

  1. 3 13 18 23 28 33
    What number should come next?

A.) 38 43

B.) 37 42

C.) 38 44

D.) 39 44

 

  1. Look at this series: 1000, 200, 40, . . . 
    What number should come next?

A.) 10

B.) 8

C.) 9

D.) 12

 

  1. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, . . . 
    What number should come next?

A.) 7

B.) 10

C.) 15

D.) 18

 

  1.  1, 2, 3, 10, ____, 9802

A.) 199

B.) 999

C.) 99

D.) 298

 

  1.  2, 10, 26, 50, ___, 122.

A.) 82

B.) 90

C.) 80

D.) 62

 

  1. Look at this series: 14, 28, 20, 40, 32, 64, . . .
    What number should come next?

A.) 52

B.) 56

C.) 86

D.) 98

 

  1. Look at this series: 5.2, 4.8, 4.4, 4, . . . 
    What number should come next?

A.) 3

B.) 3.6

C.) 3.5

D.) 3.3

  1. 84 78 72 66 60 54 48
    What number should come next ?

A.) 44 34

B.) 42 36

C.) 42 32

D.) 40 34

 

  1. Look at this series: 3, 4, 7, 8, 11, 12, . . . 
    What number should come next ?

A.) 7

B.) 10

C.) 15

D.) 20

 

  1. Look at this series: 31, 29, 24, 22, 17, . . . 
    What number should come next?

A.) 15

B.) 14

C.) 13

D.) 12

 

  1. Find the wrong number in the series. 
    1, 2, 6, 15, 31, 56, 91

A.) 31

B.) 71

C.) 81

D.) 91

 

  1. Find the wrong number in the series. 
    2, 5, 10, 17, 26, 37, 50, 64

A.) 5

B.) 26

C.) 64

D.) 17

 

  1. Find the missing number in the following series. 
    512, 256, 64, 32, ?

A.) 16

B.) 4

C.) 8

D.) 10

 

  1. Find the missing number in the following series. 
    2, 3, 6, 15, 45, ?

A.) 95

B.) 105.5

C.) 147

D.) 157.5

 

  1. Find the missing number in the following series. 
    376, 188, 47, 23.5, ?

A.) 7.8

B.) 6.5

C.) 5.8

D.) None of these

 

ANSWERS

  1. C
  2. C
  3. B
  4. A
  5. C
  6. A
  7. B
  8. B
  9. C
  10. A
  11. B
  12. B
  13. B
  14. C
  15. A
  16. D
  17. C
  18. C
  19. D
  20. C