REASONING QUIZ 49

0
193

REASONING QUIZ

1. A person who is the husband of my son’s sister is my
A. Nephew
B. Son-in-law
C. Son
D. Brother
E. Father

2. Y is the daughter of X’s brother’s wife’s father-in-law. Y is X’s __
A. Niece
B. Daughter
C. Sister
D. Sister-in-law
E. Mother

3. Showing a photograph P said, “She is my mother’s mother’s son’s daughter “. How is the person in the photograph related to P?
A. Sister
B. Cousin
C. Niece
D. Mother
E. None of these.

4. How is my father’s mother’s only daughter-in-law’s sister related to me?
A. Aunt
B. Sister
C. Cousin
D. Niece
E. Mother

5. How is my grandmother’s only child’s husband’s mother related to me?
A. Mother
B. Grandmother
C. Aunt
D. Sister
E. Cousin

6. How is Ramu’s mother-in-law’s only daughter’s son related to Ramu?
A. Nephew
B. Brother
C. Son
D. Uncle
E. Father

7. How is my son’s mother’s daughter related to me?
A. Niece
B. Granddaughter
C. Daughter
D. Aunt
E. Mother

8. How is my father’s brother’s only sibling’s mother related to me?
A. Mother
B. Cousin
C. Daughter
D. Aunt
E. Grandmother

9. My mother’s sister’s son’s father’s mother-in-law is related to me as
A. Mother
B. Grandmother
C. Mother-in-law
D. Aunt
E. Sister

10. How is David’s father’s only daughter-in-law’s son’s wife related to David?
A. Daughter
B. Daughter-in-law
C. Niece
D. Granddaughter

11. How is Ravi’s mother’s father’s son related to Ravi’s father?
A. Cousin
B. Uncle
C. Brother-in-law
D. Son-in-law E. Mother

12. Divya’s father, pointing towards a person, said, “He is the brother of my father’s only sibling”. How is the person related to Divya?
A. Father
B. Uncle
C. Brother
D. Grandfather
E. Nephew

13. Tinku, introducing a person to Rinku, said “He is the father of your sister’s son and he is also my mother’s husband”. How is Tinku’s father related to Rinku’s mother?
A. Nephew
B. Uncle
C. Son-in-law
D. Father
E. None of these

14. My father’s only brother’s wife’s only daughter’s paternal uncle is my mother’s
A. Father-in-law
B. Husband
C. Son
D. Uncle
E. Father

15. My mother’s brother’s son’s mother is related to my maternal aunt as
A. Sister-in-law
B. Cousin
C. Aunt
D. Mother-in-law
E. Mother

16. Sanjana’s brother-in-law is the son of Ramya. How is Sanjana’s husband related to Ramya’s husband if Sanjana had no siblings?
A. Nephew
B. Son
C. Son-in-law
D. Father-in-law
E. Cannot be determined

17. How is my mother’s mother’s only son-in-law’s sister related to me?
A. Mother-in-law
B. Sister
C. Aunt
D. Mother
E. Cousin

18. A’s mother’s son’s only sister is B. How is A related to C, if B is the mother of C’s daughter?
A. Brother
B. Brother-in-law
C. Uncle
D. Nephew
E. Cousin

19. Showing the man receiving the prize, Saroj said, “He is the brother of my uncle’s daughter.” Who is the man to Saroj?
A. Son
B. Brother-in-law
C. Nephew
D. Uncle
E. Cousin

20. Pointing to a man, a women said,” His mother is the only daughter of my mother.” How is the woman related to the man?
A. Mother
B. Daughter
C. Sister
D. Grandmother
E. None of these

ANSWERS
1. B
2. C
3. B
4. A
5. B
6. C
7. B
8. E
9. B
10. B
11. C
12. D
13. C
14. B
15. A
16. B
17. C
18. B
19. E
20. A