REASONING QUIZ 50

0
686

 

1. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Lima
B. Algiers
C. New York
D. Tokyo
E. Beijing

2. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Potassium
B. Silicon
C. Zirconium
D. Gallium
E. Germanium

3. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Tortoise
B. Duck
C. Snake
D. Whale
E. Crow

4. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Feathers
B. Tentacles
C. Scales
D. Pseudopodia
E. Flagella

5. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Sleet
B. Fog
C. Hailstone
D. Vapour
E. Mist

6. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Biscuits
B. Chocolate
C. Cake
D. Bread
E. Pastry

7. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Raid
B. Attack
C. Assault
D. Defence
E. Ambush

8. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Ant
B. Bee
C. Moth
D. Midge
E. Spider

9. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Axe
B. Sword
C. Knife
D. showel
E. Saw

10. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Love
B. Clasp
C. Cuddle
D. Nestle
E. Caress

11. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Blaze
B. Glint
C. Simmer
D. Shimmer
E. Glimmer

12. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. December
B. February
C. March
D. July
E. May

13. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Grapes
B. Pineapple
C. Cashew
D. Apple
E. Orange

14. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Uncle
B. Nephew
C. Brother
D. Cousin
E. Niece

15. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Pellagra
B. Beriberi
C. Scurvy
D. Anaemia
E. Goitre

16. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Mercury
B. Bromine
C. Aluminium
D. Sodium
E. Titanium

17. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Painter
B. Canvas
C. Brush
D. Colour
E. Palette

18. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. New Delhi
B. Pondicherry
C. Chandigarh
D. Lucknow
E. Lukshadweep

19. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Tomato
B. Cucumber
C. Peas
D. Cabbage
E. Potato

20. In this question, five words have been given, out of which four are alike in some manner and the fifth one is different. Choose out the odd one?
A. Hydrogen
B. Oxygen
C. Iodine
D. Nitrogen
E. Chlorine

ANSWERS
1. C
2. A
3. D
4. A
5. D
6. B
7. D
8. E
9. D
10. A
11. C
12. B
13. C
14. C
15. E
16. B
17. A
18. D
19. E
20. C