REASONING QUIZ 57

0
95

REASONING QUIZ

DIRECTION: Choose the correct alternative that will continue the same pattern and replace the question mark in the given series.

1. 2, 3, 8, 27, 112, ?
A. 226
B. 339
C. 452
D. 565

2. 6, 17, 39, 72, ?
A. 83
B. 94
C. 116
D. 127

3. 20, 20, 19, 16, 17, 13, 14, 11, ?, ?
A. 10, 10
B. 10, 11
C. 13, 14
D. 13, 16

4. 24, 60, 120, 210, ?
A. 300
B. 336
C. 420
D. 525

5. 625, 5, 125, 25, 25, ?, 5
A. 5
B. 25
C. 125
D. 625

6. 2,2,5, 13,28,?
A. 49
B. 50
C. 51
D. 52

7. 0, 2, 8, 14, ?, 34
A. 20
B. 23
C. 24.
D. 25

8. 1, 5, 14, 30, 55, 91, ?
A. 130
B. 140
C. 150
D. 160

9. In the series 10, 17, 24, 31, 38,…..which of the following will be a number of the series?
A. 48
B. 346
C. 574
D. 1003

10. 240, ?, 120, 40, 10, 2
A. 180
B. 240
C. 420
D. 480

11. 66, 36, 18 , ?
A. 3
B. 6
C. 8
D. 9

12. In the series 3, 9, 15, …… what will be the 21st term?
A. 117
B. 121
C. 123
D. 129

13. 28, 33, 31, 36, ?, 39
A. 32
B. 34
C. 38
D. 40

14. 1, 9, 25, 49, 81, ?
A. 100
B. 112
C. 121
D. 144

15. 1, 9, 25, 49, ?, 121
A. 64
B. 81
C. 91
D. 100

16. 2, 15, 41, 80,?
A. 111
B. 120
C. 121
D. 132

17. 6, 11, 21, 36, 56, ?
A. 42
B. 51
C. 81
D. 91

18. 563, 647, 479, 815, ?
A. 672
B. 386
C. 279
D. 143

19. 13, 35, 57, 79, 911, ?
A. 1110
B. 1112
C. 1113
D. 1315

20. 1, 4, 10, 22, 46, ?
A. 64
B. 86
C. 94
D. 122

ANSWERS
1. D
2. C
3. A
4. B
5. C
6. D
7. C
8. B
9. B
10. B
11. C
12. C
13. B
14. C
15. B
16. D
17. C
18. D
19. C
20. C

SHARE
Previous articleAPTITUDE QUIZ 56
Next articleENGLISH QUIZ 55