REASONING QUIZ 87

0
1270

REASONING QUIZ

1. A man pointing to a photograph says, “The lady in the photograph is my nephew’s maternal grandmother.” How is he lady in the photograph related to the man’s sister who has no other sister?
A. Cousin
B. Sister
C. Mother
D. Mother-in-Law

2. Pointing to a photograph, a woman says, “ This man’s son’s sister-in-Law.” How is the woman’s husband related to the man in the photograph?
A. Grandson
B. Son
C. Son-in-Law
D. Nephew

3. Pointing towards a photograph, a lady tills Pramod, ‘I am the only daughter of this lady and her son is your maternal uncle.” How is the lady related to Pramod’s father?
A. Sister-in-Law
B. Wife
C. Aunt
D. Mother

4. Amit said – “This girl is the wife of the grandson of my mother.” How is Amit related to the girl?
A. Brother
B. Grandfather
C. Husband
D. Father-in-Law

5. Pointing to Ram, Shyam said, “I am the only son of one of the sons of his father. “How is Ram related to Shyam?
A. Nephew
B. Uncle
C. Father or uncle
D. Father

6. Find the next term in series 2A11, 4D13, 12G17, ….?….
A. 36I19
B. 36J21
C. 48J21
D. 48J23

7. Find the next term in series L6D, I9G, F12J, ….?….
A. B15M
B. C15M
C. C14M
D. C14N

8. Find the next term in series 23J48, 17G12, 13D4, ….?….
A. 11A2
B. 10A3
C. 11A4
D. 10B2

9. Find the next term in series Q1F, S2E, U6D, W21C, ….?….
A. Y88B
B. Z88B
C. Y66B
D. Y44B

10. Find the next term in series B88Y, C21W, D6U, E2S, ….?….
A. F2G
B. F1Q
C. F2Q
D. E1Q

11. Find the next term in series 4D7, 9G9, 16J11, ….?….
A. 20N12
B. 25M13
C. 20M13
D. 25N13

12. Find the next term in series AD17, FI22, KN27, ….?….
A. SP32
B. PS32
C. OP30
D. PO32

13. Find the next term in the series 25P, 16K, 9F, ….?….
A. 4A
B. 3A
C. 2B
D. 5Z

14. Find the next term in the series Z5A, Y10B, X20C, ….?….
A. V30D
B. W40D
C. V30E
D. W30E

15. Find the next term in the series P32S, Q16R, R8Q, ….?….
A. S4P
B. P4S
C. S2S
D. P2S

16. Find the next term in the series D8A, C10B, B12C, ….?….
A. A11B
B. A14D
C. A12C
D. A14B

17. Find the missing term in the series 16K, 25L, ….?….49N
A. 36M
B. 30O
C. 30M
D. 32M

18. Find the missing term in the series 17DA, 22IF, ….?….32SP.
A. 27NK
B. 27KN
C. 25OP
D. 27OP

19. Find the missing term in the series A4, F9, ….?…. P25.
A. J16
B. K16
C. G16
D. H16

20. Find the missing term in the series A5Z, B10Y, ….?….D40W.
A. C20X
B. X20C
C. C30X
D. X30C

ANSWERS
1. C.
2. A.
3. B.
4. D.
5. C.
6. D.
7. C.
8. A.
9. A.
10. B.
11. B.
12. B.
13. A.
14. B.
15. A.
16. B.
17. A.
18. A.
19. B.
20. A.