COMPUTER BASED QUESTION ANSWER

0
3954

COMPUTER BASED QUESTION ANSWER

  1. Which of the following produces high-quality output?

A.) Impact printer

B.) Non-impact printer

C.) Plotter

D.) Both ‘1’ and ‘2’

 

  1. The pattern of printed lines on most products are called

A.) prices

B.) OCR

C.) scanners

D.) bar code

 

  1. In MICR, C stands for

A.) code

B.) colour

C.) computer

D.) character

 

  1. The OCR recognises the _______ of the characters with the help of light source.

A.) size

B.) shape

C.) colour

D.) used ink

 

  1. Speed of the printer is limited by the speed of

A.) paper movements

B.) cartridge used

C.) length of paper

D.) All of these

 

  1. A bar code reader is an example of

A.) processing device

B.) storage device

C.) input device

D.) output device

 

  1. What type of device is a digital camera?

A.) Input

B.) Output

C.) Software

D.) Storage

 

  1. Which of the following groups consists of only input devices?

A.) Mouse, Keyboard, Monitor

B.) Mouse, Keyboard, Printer

C.) Mouse, Keyboard, Plotter

D.) Mouse, Keyboard, Scanner

 

  1. The ________ may also be called the screen or monitor.

A.) printer

B.) scanner

C.) hard disk

D.) display

 

  1. USB refers to

A.) a storage device

B.) a proccessor

C.) a port type

D.) a serial bus standard

 

  1. A joystick is primarily used to/for

A.) control sound on the screen

B.) computer gaming

C.) enter text

D.) draw pictures

 

  1. Laser printers belong to

A.) line printer

B.) page printer

C.) band printer

D.) dot matrix printer

 

  1. What type devices are computer speakers or headphones?

A.) Input

B.) Input/Output

C.) Software

D.) Output

 

  1. The OCR is used for the preparation of

A.) electricity bills

B.) insurance premium

C.) telephone bills

D.) All of the above

 

  1. An example of peripheral equipment is

A.) CPU

B.) printer

C.) ALU

D.) spreadsheet

 

  1. First computer mouse was built by

A.) Douglas Engelbart

B.) Robert Zewacki

C.) William English

D.) Oaniel Coogher

 

  1. Which of the following is not a hardware?

A.) Processor chip

B.) Printer

C.) Mouse

D.) Java

 

  1. The transfer of data from a CPU to peripheral devices of computer is achieved through

A.) interfaces

B.) buffer memory

C.) modems

D.) I/O ports

 

  1. ________ printer cannot print more than one character at a time.

A.) Line

B.) Daisy – wheel

C.) Laser

D.) Dot matrix

 

  1. The rate at which scanning is repeated in a CRT is called

A.) refresh rate

B.) resolution

C.) pitch

D.) bandwidth

 

ANSWERS

  1. B
  2. D
  3. D
  4. B
  5. B
  6. C
  7. A
  8. D
  9. D
  10. C
  11. B
  12. B
  13. D
  14. D
  15. B
  16. C
  17. D
  18. D
  19. D
  20. A

 

.