ENGLISH QUIZ 40

0
183

ENGLISH QUIZ

Directions (Q. 1 – 10) : In the following passage, there are blanks, each of which has been numbered. These numbers are printed below the passage and against each number five words are suggested, one of which fits the blank appropriately. Find the

appropriate word in each case.

In the past couple ___(1)___ years, China had begun allowing encouraging, companies and people ____(2)___ invest more of their wealth overseas. Doing ___(3)___ helped reduce deflationary pressures at home from chronic overinvestment and overcapacity ___(4)___ increased China’s influence around the world. But a trickle ___(5)___ money leaving China to buy houses and other overseas investments has become ___(6)___ flood this winter. The central bank has responded by trying for the past three weeks to slowly guide ____(7)___ currency down as a away to help bolster exports and ____(8)____ make overseas investments seem more expensive ____(9)___ less appealing. This week, regulators also put in place a so – called circuit breaker ___(10)___ the market, a mechanism that halts trading when shares fall too steeply.

          

  1. Choose the appropriate word?

A.) at

B.) of

C.) one

D.) the

  1. Choose the appropriate word?

A.) so

B.) at

C.) but

D.) to

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) so

B.) at

C.) but

D.) to

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) but

B.) of

C.) at

D.) has

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) of

B.) a

C.) at

D.) so

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) in

B.) of

C.) at

D.) a

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) the

B.) a

C.) as

D.) of

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) on

B.) of

C.) also

D.) to

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) with

B.) and

C.) at

D.) then

 

  1. Choose the appropriate word?

A.) the

B.) for

C.) a

D.) at

 

  1. The bus (a) / came at 10 o’clock (b) / in the next morning. (c) / No error (d)

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

  1. I haven’t been (a) / to Delhi before and (b) / neither my brother. (c) / No error (d)

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

  1. The ship came (a) / abreast at us (b) / and signaled us to stop. (c) / No error (d)

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

  1. The (a) / young woman (b) / had no manner. (c) / No error (d)

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

  1. The passage contained (a) / even no less (b) / than ten mistakes (c) / No error (d)

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

  1. Indian ocean (a)/ lies in the (b)/ southern part of (c)/ India (d)

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

  1.  This is (a)/ one of the (b)/ most interesting movies (c)/ that has released ever (d).

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

  1. I have read (a)/ Amartyasen’s Articles (b)/ who won (c)/ the Nobel prize for economics (d).

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

19.‘s shirt (a)/ is (b)/ brighter than (c)/ Anand’s (d).

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

  1.  Deepti (a)/ as well as (b)/ her sister (c)/ were beautiful (d).

A.) a

B.) b

C.) c

D.) d

 

 

ANSWERS

  1. B
  2. D
  3. A
  4. C
  5. A
  6. D
  7. A
  8. C
  9. B
  10. B
  11. C
  12. C
  13. B
  14. C
  15. B
  16. A
  17. D
  18. B
  19. D
  20. D