REASONING QUIZ 41

0
969

REASONING QUIZ
1. If Anil finds that he is fourteenth from the left end and 7 from the right end, then how many boys must be added to the line such that there are 30 boys in the line?
a) 8
b) 10
c) 12
d) 14
e) None of these

2. In a class of 90 students, numbers of boys are twice the number of girls. Rani is 58th from the left end and there are 20 boys to the right of Rani, then the number of girls to the left of Rani?
a) 15
b) 16
c) 17
d) 19
e) None of these

3. In a row of 50 students, A is fourteenth from the left end and B is tenth from the right end. How many students are there in between A and C if C is eight to the left of B?
a) 14
b) 16
c) 18
d) 20
e) None of these

4. A number of students are standing in a row facing north is such a way that a particular student is nineteenth from both the ends. So find the number of students in the class.
a) 36
b) 37
c) 38
d) 39
e) None of these

5. In a row of 25 girls, when Neha was shifted by four places towards the left, she become 10th from the left end. What was her earlier position from the right end of the row?
a) 10th
b) 11th
c) 12th
d) 13th
e) None of these

6. In a queue, P is seventeenth from the front while Q is nineteenth form the last. If R is twenty forth from the front and is exactly in the middle of P and Q. Then find the number of people in the queue.
a) 47
b) 48
c) 49
d) 50
e) None of these

7. If A ranks seventh in the class. B is tenth from the last. If P is fifth after A and just in the middle of A and B, then how many students are there in the class?
a) 26
b) 28
c) 24
d) 30
e) None of these

8. In a row facing north, A is tenth to the left of B, who is 19th from the right end. If C who is 16th from the left end, is fourth to the right of A, how many girls are there in the row?
a) 38
b) 40
c) 42
d) 44
e) None of these

9. A is eight from the left end and B is sixteenth from the right end. C who is fourth to the right of A is sixth to the left of B. Find the total number of people in the row.
a) 31
b) 32
c) 33
d) 34
e) None of these

10. In a row of 40 boys, when Rajesh was shifted to his left by 4 places his number from the left end of the row becomes 10. What was the number of Suresh from the right end of the row if Suresh was three places to the right of Rajesh’s original position?
a) 23
b) 25
c) 26
d) 27
d) 21
e) None of these

11. A is shorter than B but taller than C. D is taller than A. E is shorter than C. Who amongst the following is the tallest?
a) A
b) B
c) D
d) Either B or D
e) None of these

12. In a row of 30 children, Mahesh is 12th from the left end. Rakesh a friend of Mahesh is 3 to the left of Mahesh. Find the position of rakesh from the left end.
a) 8th
b) 9th
c) 10th
d) 5th
e) None of these

13. A is fifteenth from the left end and B is eight from the right end. If there are 4 boys between them and B is to the right of A then the total number of student sitting in the row.
a) 26
b) 27
c) 28
d) 29
e) None of these

14. P is fifteenth from the left end in a row of boys and Q is eighteenth from the right end. If R is tenth from P towards the right end and fourth from Q towards right end. How many boys are there in the row?
a) 35
b) 36
c) 38
d) 40
e) None of these

15. Akash is 5 ranks above sumit in a class of 30. If sumit rank is 15th from the last. What is akash rank from the start?
a) 10
b) 11
c) 12
d) 13
e) None of these

16. In a row of girls facing north, A is fourteenth from the left and B is seventeenth from the right. C who is third to the right of A is also sixth to the left of B in the row. How many girls are there in the row?
a) 36
b) 37
c) 38
d) 39
e) None of these

17. In a group of 6 students P, Q, R, S, T and U each one having different height. P is taller than T but not as tall as U. Q and U are not the tallest and also R is the shortest. Who is the tallest among them?
a) P
b) S
c) Q
d) U
e) None of these

18. There are 40 students in the class. Priya ranks 6th in the class among the girls and pankaj ranks 5th among the boys in the class. Priya is 2 ranks below pankaj in the class. Find the rank of pankaj in the class.
a) 8
b) 9
c) 10
d) 11
e) None of these

19. In a rows of students, P is 12th from the left end and Q is 16th from the right end. If they interchange their position then Q becomes 23rd from the right end. Find the number of students in the row.
a) 32
b) 33
c) 34
d) 35
e) None of these

20. If amit finds that it is seventeenth from the right and eighteenth from the left in line facing north. How many persons should be added to the line such that there are 40 people in the line?
a) 5
b) 6
c) 8
d) 9
e) None of these

ANSWERS
1. B
2. C
3. C
4. B
5. C
6. C
7. A
8. B
9. C
10. E
11. D
12. B
13. B
14. C
15. B
16. D
17. B
18. B
19. C
20. B

SHARE
Previous articleENGLISH QUIZ 40
Next articleVOCAB OF THE DAY