Reasoning Quiz 146

0
801

REASONING QUIZ

1. Find the odd number/letters from the given alternatives.
A. Swimming
B. Sailing
C. Diving
D. Driving

2. Find the odd number / letters / word from the given alternative.
A. Discernment
B. Perception
C. Penetration
D. Insinuation

3. Find the odd number / letters / word from the given alternative.
A. 5720
B. 6710
C. 2640
D. 4270

4. Find the odd number/letters from the given alternatives.
A. 626
B. 841
C. 962
D. 1090

5. Find the odd number/letters from the given alternatives.
A. PQXZ
B. CQBN
C. ABDF
D. PRMN

6. Find the odd number/letters from the given alternatives.
A. ABYZ
B. CDWX
C. EFUV
D. GHTV

7. Find out the pair of numbers that does not belong to the group for lack of common property :
A. 16-18
B. 56-63
C. 96-108
D. 86-99

8. Four words are given, out of which three are same in a certain way while the rest one is different. Find out the different one.
A. Teacher
B. Principal
C. student
D. Lecturer

9. Four words are given, out of which three are same in a certain way while the rest one is different. Find out the different one.
A. Bird
B. Kite
C. Crow
D. Sparrow

10. Four words are given, out of which three are same in a certain way while the rest one is different. Find out the different one.
A. Bowl
B. Spoon
C. Cup
D. Bouquet

11. Four words are given, out of which three are same in a certain way while the rest one is different. Find out the different one.
A. Beam
B. Pilar
C. House
D. Wall

12. Four words are given, out of which three are same in a certain way while the rest one is different. Find out the different one.
A. Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Rangoon

13. Four words are given, out of which three are same in a certain way while the rest one is different. Find out the different one.
A. Square
B. Triangle
C. Area
D. Rectangle

14. Four pairs of words are given out of which the words in three pairs are related in some way and words in one pair are different. Find out that pair which is differently related.
A. Night-Day
B. Sun-Moon
C. White-Black
D. Light-Dark

15. Four pairs of words are given out of which the words in three pairs are related in some way and words in one pair are different. Find out that pair which is differently related.
A. Camels and Roar
B. Dogs and Bark
C. Birds and chirp
D. Horse and Neigh

16. Four pairs of words are given out of which the words in three pairs are related in some way and words in one pair are different. Find out that pair which is differently related.
A. Pen and Nib
B. Water and Bucket
C. Ink and Inkpot
D. Oil and Lamp

17. Four pairs of words are given out of which the words in three pairs are related in some way and words in one pair are different. Find out that pair which is differently related.
A. Fish and Aquarium
B. Bird and Nest
C. Student and Teacher
D. Criminals and Prison

18. Four pairs of words are given out of which the words in three pairs are related in some way and words in one pair are different. Find out that pair which is differently related.
A. Tea and Coffee
B. Pencil and Pen
C. Cycle and scooter
D. Shirt and tailor

19. Four groups of letters are given, Three of them are alike in a certain way while one is different. Choose the one which is different.
A. FBI
B. QMT
C. VRY
D. HEK

20. Four groups of letters are given, Three of them are alike in a certain way while one is different. Choose the one which is different.
A. XT
B. RL
C. JF
D. PL

ANSWERS
1. D
2. D
3. D
4. B
5. C
6. D
7. D
8. C
9. A
10. D
11. C
12. D
13. C
14. B
15. A
16. A
17. C
18. A
19. D
20. B

SHARE
Previous articleENGLISH QUIZ 144
Next articleVOCAB OF THE DAY