REASONING QUIZ 30

0
133

REASONING QUIZ
1. Flower: Bud: : Plant : ?
A. Twig
B. Seed
C. Taste
D. Flower

2. Clock: Time: : Thermometer : ?
A. Heat
B. Radiation
C. Energy
D. Temperature

3. CUP: LIP: : BIRD : ?
A. BUSH
B. GRASS
C. FOREST
D. BEAK

4. Hill: Mountain: : Stream : ?
A. River
B. Canal
C. Glacier
D. Avalanche

5. Drama: Stage: : Tennis : ?
A. Net
B. Tournament
C. Racket
D. Court

6. Malaria: Disease: : Spear : ?
A. Wound
B. Sword
C. Weapon
D. Death

7. Reading: Knowledge: : Work : ?
A. Experience
B. Engagement
C. Employment
D. Experiment

8. Cricket: Bat: : Hockey : ?
A. Field
B. Stick
C. Player
D. Ball

9. Skeleton: Body: : Grammar : ?
A. Language
B. Sentence
C. Meaning
D. Education

10. Ship: Sea: : Camel : ?
A. Forest
B. Land
C. Mountain
D. Desert

11. Dilatory: Expeditious: : Direct : ?
A. Tortuous
B. Circumlocutory
C. Straight
D. Curved

12. Wrist: Elbow: : Ankle : ?
A. Heel
B. Fingures
C. Foot
D. Knee

13. Amber: Yellow : : Caramine : ?
A. Red
B. Green
C. Violet
D. Blue

14. Foundation: Edifice: : Constitution : ?
A. Governement
B. State
C. Nation
D. Cabinet

15. Painting: Artist : : Symphony : ?
A. Novelist
B. Poet
C. Essayist
D. Composer

16. Dawn: Dusk: : Inauguration : ?
A. Invitation
B. Valediction
C. Repetition
D. Organisation

17. Entrepreneur: Profit: : Scholar : ?
A. Income
B. Knowledge
C. Service
D. Business

18. Wax is related to Grease in the same way as Milk is related to :
A. Ghee
B. Drink
C. Curd
D. Protein

19. “Life” is related to “Death” in the same way as “Hope” is related to ?
A. Sad
B. Despair
C. Pain
D. Cry

20. Appreciation: Reward: : Disgrace : ?
A. Crime
B. Guilt
C. Allegation
D. Punishment

ANSWERS
1. B
2. D
3. D
4. A
5. D
6. C
7. A
8. B
9. A
10. D
11. B
12. D
13. A
14. C
15. D
16. B
17. B
18. C
19. B
20. D