REASONING QUIZ 54

0
4232

 

1. In a certain code language if the word PANCREAS is coded as SAERCNAP, then how is the word STADIUM coded in that language?
A. MUDIATS
B. MUDIAST
C. MUIDATS
D. MIUDATS
E. ATSDMUI

2. In a certain code language, if the word CIRCUMSTANCE is coded as CRUSACICMTNE, then how is the word HAPPINESS coded in that language?
A. HPEISAPNS
B. HPISEAPNS
C. HPIESPANS
D. HPIESAPNS
E. APNSSEIPH

3. In a certain code language, if the word HYPERBOLA is coded as YPROHEBLA, then how is the word SENTIMENT coded in that language?
A. ENEISTMNT
B. ENIESMTNT
C. ENIESTMNT
D. ENIESTNTM
E. EIESNTMNT

4. In a certain code language, if the word REGISTRATION is coded as TSIGERNOITAR, then how is the word ACCURATE coded in that language?
A. UCCAETAR
B. UACCETAR
C. UCACETAR
D. UCCATEAR
E. UCAAECTR

5. In a certain code language, if the word SANDWICH is coded as ADSHCIWN, then how is the word GEOMETRY coded in that language?
A. EGMRTYEO
B. EMGRYTEO
C. EMGRYETO
D. EMGYRETO
E. EMGYRTEO

6. In a certain code language, if the word DECORATE is coded as EDOCARET, then how is the word HYGROMETER coded in that language?
A. YHRMGOTERE
B. YHRGMTOERE
C. THRGMOTERE
D. THRGMOTREE
E. YHGRMOTREE

7. In a certain code language, if the word CUSTOMER is coded as RCEUMSOT, then how is the word IMMACULATE coded in that language?
A. EITMMALAUC
B. EITMAMLAUC
C. ETEMAMALUC
D. EITMMALUAC
E. EMATCLMIU

8. In a certain code language, if the word LIBERAL is coded as MJCFSBM, then how is the word REDUCTION coded in that language?
A. EDCTBSHNM
B. SFEVDUJPO
C. SFEVCTJPO
D. SFDUCTJPO
E. SFDEVDJPO

9. In a certain code language, if the word STRUCTURE is coded as TVUYHZBZN, then how is the word REMEDY coded in that language?
A. SGPIJE
B. SGPEJD
C. SGPIHE
D. SGPIIE
E. GPGISE

10. In a certain code language, if the word MAJESTY is coded as NZKDTSZ, then which word is coded as HKJLQRF in that language?
A. GLORIFY
B. GLISTEN
C. GLOWING
D. GLIMPSE
E. GLITTER

11. In a certain code language if the word IMPORT is coded as KPUVCG, then what is coded as MISCHIEF?
A. KFNVWVNM
B. OLXYJSVVY
C. OLXIRVWY
D. KFNWVWNM
E. KLMPRSVN

12. In a certain code language, if the world MINUTE is coded as NMWKSO, then what is the code for the word REIGN?
A. SIPVM
B. SLRVM
C. SIRTN
D. SLRWM
E. SIRWM

13. In a certain code language if the word MIRAGE is coded as ZRJBNJ, then how is the word INTRUDE coded in that language?
A. RBPHNJL
B. RDPIPAJ
C. RBNJPHJ
D. RBJLPHJ
E. RBDHLJN

14. In a certain code language, if the word GROUND is coded as HPRQSX, then what is coded as NOURISH?
A. OMXNNMO
B. MQRVDYA
C. MQRTFXA
D. OMVNMNO
E. MQVNMPR

15. In a certain code language if the word SPLENDOR is coded as UFNJPHQJ, then how is the word DISASTER coded in that language?
A. FRUBUNGJ
B. HRUDNPJL
C. FRUBNPLH
D. HRDLJNLJ
E. FRDBNPLH

16. In a certain code language, if the word SEARCH is coded as IDSBFT, then how is the word FURNISH coded in that language?
A. ITKNSVG
B. ITJORWG
C. ITJOSVG
D. ITHNRVG
E. ITLOSWG

17. In a certain code language, if the word CERTIFY is coded as BURGIVX, then how is the word ADJACENT coded in that language?
A. ZWQZXVMG
B. GMVXZQWZ
C. RMVWYJWH
D. GMXVWRVZ
E. RMKLPRNG

18. In a certain code language if the word SYMPHONY is coded as HBNKSLMB, then how is the word PICKLE coded in that language?
A. KRXSNR
B. KRWPLV
C. KIXPOV
D. KIXPLV
E. KRXPOV

19. In a certain code language, if the word MISTERY is coded as ZLFGREL, then how is the word PURSUE coded in that language?
A. KFIHFV
B. CHFEIR
C. CHEFHR
D. CHEGIR
E. CHIRVS

20. In a certain code language, if the word BARRICADE, is coded as AABCDEIRR, then how is the word INDIVIDUAL coded in that language?
A. ADDIIILNUV
B. ADDIIINLUV
C. AIIIUDDLNV
D. ADDINIILUV
E. NIIULIDVDA

ANSWERS
1. C
2. D
3. C
4. A
5. E
6. C
7. B
8. B
9. D
10. D
11. A
12. E
13. C
14. D
15. A
16. C
17. B
18. E
19. C
20. A

SHARE
Previous articleVOCAB OF THE DAY
Next articleENGLISH QUIZ 52