APTITUDE QUIZ 49

0
141

APTITUDE QUIZ

1. A and B complete a work in 6 days. A alone can do it in 10 days. If both together can do the work in how many days?
A. 3.75 days
B. 4 days
C. 5 days
D. 6 days

2. A and B together can do a piece of work in 8 days. If A alone can do the same work in 12 days, then B alone can do the same work in?
A. 20 days
B. 16 days
C. 24 days
D. 28 days

3. A can do a piece of work in 4 days. B can do it in 5 days. With the assistance of C they completed the work in 2 days. Find in how many days can C alone do it?
A. 10 days
B. 20 days
C. 5 days
D. 4 days

4. A and B can do a piece of work in 6 2/3 days and 5 days respectively. They work together for 2 days and then A leaves. In how many days after that B will complete the work alone.
A. 2 days
B. 1 ½ days
C. 3 days
D. 3 ½ days

5. A can do a piece of work in 30 days. He works at it for 5 days and then B finishes it in 20 days. In what time can A and B together it?
A. 16 2/3 days
B. 13 1/3 days
C. 17 1/3 days
D. 16 1/2 days

6. A and B can do a piece of work in 12 days and 16 days respectively. Both work for 3 days and then A goes away. Find how long will B take to complete the remaining work?
A. 15 days
B. 12 days
C. 10 days
D. 9 days

7. A and B can do a piece of work in 3 days, B and C in 4 days, C and A in 6 days. How long will C take to do it?
A. 18 days
B. 20 days
C. 24 days
D. 30 days

8. A can do a piece of work in 10 days. He works at it for 4 days and then B finishes it in 9 days. In how many days can A and B together finish the work?
A. 6 days
B. 8 days
C. 8 ½ days
D. 7 ½ days

9. A can do a piece of work in 40 days; B can do the same in 30 days. A started alone but left the work after 10 days, then B worked at it for 10 days. C finished the remaining work in 10 days. C alone can do the whole work in?
A. 24 days
B. 30 days
C. 44 days
D. 17 1/2 days

10. A work which could be finished in 9 days was finished 3 days earlier after 10 more men joined. The number of men employed was?
A. 18
B. 20
C. 22
D. 24

11. A and B can do a piece of work in 7 days. With the help of C they finish the work in 5 days. C alone can do that piece of work in?
A. 1 day
B. 10 days
C. 30 days
D. 32 days

12. Ravi can do a piece of work in 30 days while Prakash can do it in 40 days. In how many days will they finish it together?
A. 17 1/7 days
B. 27 1/7 days
C. 23 2/7 days
D. 16 4/11 days

13. Anil can do a work in 15 days while Sunil can do it in 25 days. How long will they take if both work together?
A. 3 4/9 days
B. 8 4/9 days
C. 9 3/8 days
D. 6 3/8 days

14. A can do a job in 18 days and B can do it in 30 days. A and B working together will finish twice the amount of work in ——- days?
A. 21 ½ days
B. 22 ½ days
C. 23 ½ days
D. 12 ½ days

15. A can do a piece of work in 10 days and B can do it in 15 days and C can do it 20 days. They started the work together and A leaves after 2 days and B leaves after 4 days from the beginning. How long will work lost?
A. 8 2/3 days
B. 9 2/3 days
C. 10 2/3 days
D. 10 days

16. A can do a piece of work in 12 days. When he had worked for 2 days B joins him. If the complete work was finished in 8 days. In how many days B alone can finish the work?
A. 18 days
B. 12 days
C. 24 days
D. 10 days

17. A and B together can do a work in 6 days. If A alone can do it in 15 days. In how many days can B alone do it?
A. 10
B. 15
C. 12
D. 16

18. A can do a piece of work in 15 days and B in 20 days. They began the work together but 5 days before the completion of the work, A leaves. The work was completed in?
A. 8 days
B. 10 days
C. 15 days
D. 11 3/7 days

19. A, B and C can do a piece of work in 24, 30 and 40 days respectively. They start the work together but C leaves 4 days before the completion of the work. In how many days is the work done?
A. 15 days
B. 14 days
C. 13 days
D. 11 days

20. A is thrice as efficient as B and is, therefore, able to finish a piece of work 10 days earlier than B. In how many days A and B will finish it together?
A. 3 1/2 days
B. 3 4/5 days
C. 3 days
D. 5 days

ANSWERS
1. A
2. C
3. B
4. B
5. B
6. D
7. C
8. A
9. A
10. B
11. C
12. A
13. C
14. B
15. C
16. A
17. A
18. D
19. D
20. D

SHARE
Previous articleENGLISH QUIZ 47
Next articleREASONING QUIZ 49