ENGLISH QUIZ 43

0
82

ENGLISH QUIZ

  1. Please do not ……. time on such ………. issues.

A.) take, significant

B.) spend, important

C.) take, vital

D.) waste, trivial

 

  1. ……….you need a duplicate ration card, you must submit the…….. of your residence.

A.) Should, proof

B.) If, numbers

C.) Had, guarantee

D.) Do, number

 

  1. The chairman ……… that you should ………. your help to him to solve the riddles.

A.) express, give 

B.) desires, extend 

C.) wanted, take 

D.) mentioned, assist

 

  1. I shall not be able to …….. the meeting due to the …….. of our.

A.) conduct, need

B.) address, salary

C.) run, absence

D.) attend, strike

 

  1. Please do not ……. time on such ………. issues.

A.) take, significant 

B.) waste, trivial

C.) synchronise, insignificant

D.) take, vital

 

  1. He ……….. all his money ……….

A.) squandered, wisely

B.) deposited, prudence

C.) spent, foolishly

D.) earned, decent

 

  1. It was my ………… that …………… to the serious problem

A.) desire, bought

B.) negligence, led

C.) fault, lauded

D.) mistake, subjected

 

  1. If you are …………, you can …………. any task effectively.

A.) Interested, avoid

B.) diligent, perform

C.) busy, accomplish

D.) expert, prepare

 

  1. Because he was …………, he left the party earlier and ………. home.

A.) tired, brought

B.) precarious, approached

C.) unwell, returned

D.) ill, contacted

 

  1. The present system is ………….. and needs …………

A.) adequate, betterment

B.) wrong, improve

C.) good, no change

D.) defective, reforming

 

  1. An impartial person ………. of others without any ………….

A.) likes, reservation

B.) judges, bias

C.) blames, prudence

D.) praises, point

 

  1. A dull student sometimes gets ……….. marks than does a ………… students.

A.) better, mediocre

B.) good, better

C.) more, brillant

D.) less, wiser

 

  1. Many people coming from villages …………. themselves so …………. that they don’t go back

A.) enjoy, immensely

B.) earn, well

C.) feed, much

D.) strain, well

 

  1. As I was his ………… companion, he naturally …………. all his comments to me.

A.) genuine, told

B.) fond, contested

C.) sole, addressed

D.) best, executed

 

  1. He expressed ……………. for his hasty ………….

A.) regret, action

B.) pleasure, speech

C.) repentance, movement

D.) displeasure, win

 

  1. What ……….. awesome place!

A.) a

B.) an

C.) the

D.) None of these

 

  1. I’d rather walk than take ………… bus.

A.) a

B.) an

C.) the

D.) None of these

 

  1. They are much of ………….. age.

A.) a

B.) an

C.) the

D.) None of these

 

  1. Many ………….. politician tells lies.

A.) a

B.) an

C.) the

D.) None of these

 

  1. They have learnt ……. English.

A.) a

B.) an

C.) the

D.) None of these

 

 

ANSWERS

  1. D
  2. A
  3. B
  4. D
  5. B
  6. C
  7. B
  8. B
  9. C
  10. C
  11. B
  12. C
  13. A
  14. C
  15. A
  16. B
  17. A
  18. B
  19. A
  20. D