REASONING QUIZ 46

0
220

REASONING QUIZ

DIRECTION: Choose odd one out

  1. B, X, V, W

A.) B

B.) X

C.) V

D.) W

 

  1. Different, Separate, Distinct, Similar

A.) Different

B.) Separate

C.) Distinct

D.) Similar

 

  1. 6/216, 4/64, 8/516, 9/729

A.) 6/216

B.) 4/64

C.) 8/516

D.) 9/729

 

  1. 21-2, 35-243, 42-16, 32-9

A.) 21-2

B.) 35-243

C.) 42-16

D.) 32-9

 

  1. N-30, D-29, M-31, S-30

A.) N-30

B.) D-29

C.) M-31

D.) S-30

 

  1. BD, FG, CE, DF

A.) BD

B.) FG

C.) CE

D.) DF

 

  1. STUTTER, RESURRECT, SUCCEED, SURRENDER

A.) STUTTER

B.) RESURRECT

C.) SUCCEED

D.) SURRENDER

 

  1. 5*7*11, 5*9*13, 5*11*13, 5*13*17

A.) 5*7*11

B.) 5*9*13

C.) 5*11*13

D.) 5*13*17

 

  1. 100, 125, 196, 225

A.) 100

B.) 125

C.) 196

D.) 225

 

  1. E-5, L-12, S-18, W-23

A.) E-5

B.) L-12

C.) S-18

D.) W-23

 

  1. 49+343, 25+125, 9+81, 16+64

A.) 49+343

B.) 25+125

C.) 9+81

D.) 16+64

 

  1. 125-64, 196-256, 256-169, 121-64

A.) 125-64

B.) 196-256

C.) 256-169

D.) 121-64

 

  1. AIQ, IMN, BJR, CKS

A.) AIQ

B.) IMN

C.) BJR

D.) CKS

 

  1. BAC, POQ, STV, YXZ

A.) BAC

B.) POQ

C.) STV

D.) YXZ

 

  1. YBA, LPO, MNM, FUT

A.) YBA

B.) LPO

C.) MNM

D.) FUT

 

  1. 49+v343, 25+ v125, 9+v81, 16+v64

A.) 49+v343

B.) 25+ v125

C.) 9+v81

D.) 16+v64

 

  1. 20+v80, 30+ v120, 15+v90, 8+v32

A.) 20+v80

B.) 30+ v120

C.) 15+v90

D.) 8+v32

 

  1. HYDROGEN, MERCURY, OXYGEN, OZONE

A.) HYDROGEN

B.) MERCURY

C.) OXYGEN

D.) OZONE

 

  1. GOOD, BAD, NICE, BETTER

A.) GOOD

B.) BAD

C.) NICE

D.) BETTER

 

  1. MOTHER, FATHER, WIFE, SISTER

A.) MOTHER

B.) FATHER

C.) WIFE

D.) SISTER

 

 

ANSWERS

  1. A
  2. D
  3. C
  4. B
  5. B
  6. B
  7. C
  8. B
  9. B
  10. C
  11. B
  12. C
  13. B
  14. C
  15. C
  16. B
  17. C
  18. B
  19. B
  20.  C