CURRENT AFFAIRS QUIZ

0
32

CURRENT AFFAIRS QUIZ

Q1 :  According to the recently released Housefresh’s report of the year 2020, which country has become the most polluted country in the world?

(A) India

(B) Afghanistan

(C) Myanmar

(D) Bangladesh

Q 2:  On which date ‘World Organ Donation Day’ is celebrated every year?

(A) 11th August

(B) 13th August

(C) 15th August

(D) 16th August

Q 3:  AFI has announced to celebrate “Javelin Throw Day” every year on which date in honor of Neeraj Chopra?

(A) 05 August

(B) 06 August

(C) 07 August

(D) 09 August

Q4 :  The government of which state has recently announced the ‘Rajiv Gandhi Award’ in the field of IT?

(A) Gujarat

(B) Kerala

(C) Punjab

(D) Maharashtra

Q5 :  Who has recently become the new Chief Information Officer (CIO) of Yes Bank?

(A) Aditya Chakraborty

(B) Rajpal Desai

(C) Mahesh Ramamurthy

(D) Ramswaroop Sharma

Q6 :  On which date ‘International Youth Day’ is celebrated every year?

(A) 10th August

(B) 12th August

(C) 13th August

(D) 14th August

Q7 :  Recently, which state has become the first state in India to grant Community Forest Resources Recognition Card in urban area?

(A) Jharkhand

(B) Uttarakhand

(C) Chhattisgarh

(D) Manipur

Q 8 :  Recently, who has received the ICC Player of the Month Award for July-2021?

(A) Glenn Maxwell

(B) Shakib Al Hasan

(C) Kushal Perera

(D) Shardul Thakur

Q 9:  What are the total 7 medals won by India in the Tokyo Olympics 2020?

(A) 1 Gold, 2 Silver, 4 Bronze

(B) 1 Gold, 3 Silver, 3 Bronze

(C) 1 Gold, 4 Silver, 2 Bronze

(D) 1 Gold, 1 Silver, 5 Bronze

Q 10:  Recently, the famous personality ‘Anupam Shyam’ has passed away, he was?

(A) actor

(B) Scientist

(C) Mathematician

(D) Journalist

Q 11:  On which date ‘World Tribal Day’ is celebrated every year?

(A) 09 August

(B) 10th August

(C) 08 August

(D) 11th August

Q 12:  On which date ‘World Biofuel Day’ is celebrated every year?

(A) 10th August

(B) 11th August

(C) 12th August

(D) 08 August

Q 13:  Recently, Gopal Bhengra, a former Indian player related to which sport, has passed away at the age of 75?

(A) Hockey

(B) Cricket

(C) Kabaddi

(D) Football

Q14 :  Recently, who has become the first woman director of ‘Zoological Survey of India’?

(A) Rani Phogat

(B) Reshma Khan

(C) Dhriti Banerjee

(D) Priya Patil

Q15 :  On which date ‘National Handloom Day’ is celebrated every year?

(A) 05 August

(B) 07 August

(C) 08 August

(D) 04 August

Q 16:  The International Cricket Council has confirmed that it will campaign for the inclusion of the sport in the _____ Los Angeles Olympics.

(A) 2024

(B) 2028

(C) 2032

(D) 2036

Q 17:  Who has been appointed as the new chairman of the National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA)?

(A) Rashmi Sharma

(B) Kamlesh Kumar Pant

(C) Geet Arora

(D) Vijay Pandit

Q 18:  Indian Air Force has constructed one of the tallest mobile ATC towers in the world in _____.

(A) Ladakh

(B) Jammu and Kashmir

(C) Uttarakhand

(D) Sikkim

Q19 :  Which of the following state government has renamed a historic freedom movement Kakori Train Conspiracy to Kakori Train Action?

(A) West Bengal

(B) Himachal Pradesh

(C) Uttarakhand

(D) Uttar Pradesh

Q20 :  Recently, DRDO has successfully test-fired __________ medium-range subsonic cruise missile from the Integrated Test Range (ITR) at Chandipur, off the Odisha coast.

(A) Akash

(B) fearless

(C) Agni

(D) Helena

 

ANSWERS

  1.  D
  2. B
  3. C
  4. D
  5. C
  6. B
  7. C
  8. B
  9. A
  10. A
  11. A
  12. A
  13. A
  14. C
  15. B
  16. B
  17. B
  18. A
  19. D
  20. B