CURRENT AFFAIRS QUIZ

0
21

CURRENT AFFAIRS  QUIZ

Q.1.  The government of which state has recently banned the use of the word “gorgeous” in the state?

(A) Punjab

(B) Madhya Pradesh

(C) Uttarakhand

(D) Haryana

Q 2:  Recently, ‘Prashant Kumar Agarwal’ has become the new Director General of Police of which state?

(A) Gujarat

(B) Haryana

(C) Jharkhand

(D) Chhattisgarh

Q 3 :  Recently, which player has become the new brand ambassador of Amway India?

(A) PV Sindhu

(B) Bhavani Devi

(C) Mirabai Chan

(D) Harmanpreet Kaur

Q4 :  Recently, the famous actor of which films ‘Anand Kannan’ has passed away at the age of 48?

(A) Tamil

(B) Bhojpuri

(C) Marathi

(D) Punjabi

Q5 :  Recently, which state government has announced the creation of 4 new districts namely Mohla-Manpur, Sakti, Sarangarh-Bilaigarh and Manendragarh?

(A) Chhattisgarh

(B) Jharkhand

(C) Karnataka

(D) Odisha

Q 6:  Recently, which world’s largest “gene bank” has been made in India?

(A) 1st

(B) 2nd

(C) 3rd

(D) 4th

Q7 :  Recently, which has become the first national park of India to be equipped with satellite phone?

(A) Kaziranga

(B) Redwood

(C) Balpakram

(D) Gugamal

Q 8 :  Recently, on which date PM Modi has announced to celebrate “Bhajan Vibhishika Memorial Day” every year?

(A) 12th August

(B) 14th August

(C) 15th August

(D) 17th August

Q 9:  In which party has Shiromani Akali Dal’s Taksali leader and former Punjab cabinet minister Jathedar Sewa Singh Sekhwan joined?

(A) Congress

(B) Aam Aadmi Party

(C) B J P

(D) SP

Q 10:  Who is going to be the new chairman of Pakistan Cricket Board?

(A) Virat Kohli

(B) Kapil Dev

(C) Raja Ram

(D) Rameez Raja, former captain of Pakistan team

Q 11 :  Ms. Meena Singh has been appointed as the Additional Director General of?

(A) DRDO

(B) MNIT

(C) ISRO

(D) CISF (CISF)

Q 12 :  Which company has stopped its operations in India due to changes in digital rules?

(A) Yahoo

(B) Google

(C) Gmail

(D) Amazon

Q 13 :  Which program has been started by Google to make children aware about internet safety?

(A) global safety program

(B) Global Kids Safety Program

(C) Global Kids Program

(D) Global Adult Safety Program

Q 14 :  Today (August 26) is being celebrated across the world as which day?

(A) world equality day

(B) World women’s day

(C) World Women’s Equality Day (Women’s Equality Day)

(D) Women’s equality day

Q 15  :  Who has been appointed by the Taliban as its caretaker Defense Minister in Afghanistan?

(A) Mulla Abdul Qayyum Zakir

(B) Virat Kohli

(C) Kapil Dev

(D) Raja Ram

Q 16:  China has made it mandatory to include and teach whose ideas in its national curriculum?

(A) Narendra Modi

(B) Imran Khan

(C) obam osaka

(D) Chinese President Xi Jinping

Q 17:  All India Council for Technical Education (AICTE) has announced to celebrate this day as which day as part of Prime Minister Narendra Modi’s campaign to give 1 crore internship opportunities by 2025?

(A) AICTE Internship Day

(B) DRDO Internship Day

(C) MASS Internship Day

(D) MNIT Internship Day

Q 18:  What is the name given to India’s campaign to airlift people in Afghanistan?

(A) operation power

(B) Operation Devi

(C) Operation Devta Shakti

(D) Operation Devi Shakti

Q 19:  Who has been appointed by the Central Government as the Joint Secretary of the newly created Ministry of Cooperation?

(A) Abhay Kumar Singh

(B) Virat Kohli

(C) Kapil Dev

(D) Raja Ram

Q 20:  Which scheme of Rs 6 lakh crore has been launched by the central government?

(A) Monetization Pipeline Planning

(B) National Pipeline Scheme

(C) National Monetization Pipeline Scheme

(D) National Monetization Scheme

 

ANSWERS

 

  1.  D
  2. B
  3. C
  4. A
  5. A
  6. B
  7. A
  8. B
  9. B
  10. D
  11. D
  12. A
  13. B
  14. C
  15. A
  16. D
  17. A
  18. D
  19. A
  20. C